Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

the_place_vanaf_12_juli_in_de_bioscopen

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

The Place

Hoe ver wil je gaan om je diepste verlangen werkelijkheid te laten worden? In bar The Place zit een man die alle wensen laat uitkomen - maar de morele prijs is hoog. De Italiaanse cineast Genovese weet op sardonische wijze de grenzen van de menselijke moraal af te tasten.

Een mysterieuze man zit dag in dag uit aan een tafeltje in de bar The Place. Hier ontvangt hij zijn 'klanten', die hem vragen hun soms onmogelijke wensen te realiseren. Een mooier uiterlijk, een kind genezen, weer kunnen zien, God hervinden. De zwijgzame man ontvangt de meest uiteenlopende verzoeken. In ruil voor zijn hulp vraagt hij deze mensen iets voor hem terug te doen. Wanhopig in hun zoektocht naar hervonden geluk zijn zij soms bereid een hoge (morele) prijs te betalen. Hoeveel hebben ze er daadwerkelijk voor over om hun wensen uit te laten komen?

ongrijpbare geluk

De man (God, de duivel, het geweten?) lijkt hen te testen om te zien hoe ver ze zullen gaan om hun ultieme geluk te bereiken. Paolo Genovese (Perfetti Sconosciuti, Immaturi) maakte met The Place een spannende allegorie die op sardonische wijze de grenzen van de menselijke moraal aftast. In hun brandende verlangen naar het ongrijpbare geluk zijn deze wanhopige mensen bereid zowat alle morele principes aan hun laars te lappen.

bovennatuurlijk

De Italiaanse cineast Genovese maakt indruk met zijn intieme en ingetogen film met bovennatuurlijke ondertonen. Net als in zijn eerdere film Perfetti sconosciuti beperkt Genovese de actie tot één ruimte. Hier gaan de mensen, geweldig geacteerd door Genovese’s vaste cast, de confrontatie aan met zichzelf.

...knap...inventieve thriller...puik ensemble van Italiaanse topacteurs...fraai... (**** Het Parool)

 ...Prikkelend psychologisch drama...Goed spel van iedereen, maar vooral van een onderkoelde Mastandrea... (**** VPRO/Cinema.nl)

 ...fascinerende psychologische thriller...intiem...onweerstaanbare Sabrinea Ferilli...gouden greep... (De Filmkrant)

Deze film wordt vertoond met Nederlandse of Engelse ondertiteling, zie de zijbalk voor meer informatie. 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z