Bekijk trailer

the_place_vanaf_12_juli_in_de_bioscopen

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

The Place

Hoe ver wil je gaan om je diepste verlangen werkelijkheid te laten worden? In bar The Place zit een man die alle wensen laat uitkomen - maar de morele prijs is hoog. De Italiaanse cineast Genovese weet op sardonische wijze de grenzen van de menselijke moraal af te tasten.

Een mysterieuze man zit dag in dag uit aan een tafeltje in de bar The Place. Hier ontvangt hij zijn 'klanten', die hem vragen hun soms onmogelijke wensen te realiseren. Een mooier uiterlijk, een kind genezen, weer kunnen zien, God hervinden. De zwijgzame man ontvangt de meest uiteenlopende verzoeken. In ruil voor zijn hulp vraagt hij deze mensen iets voor hem terug te doen. Wanhopig in hun zoektocht naar hervonden geluk zijn zij soms bereid een hoge (morele) prijs te betalen. Hoeveel hebben ze er daadwerkelijk voor over om hun wensen uit te laten komen?

ongrijpbare geluk

De man (God, de duivel, het geweten?) lijkt hen te testen om te zien hoe ver ze zullen gaan om hun ultieme geluk te bereiken. Paolo Genovese (Perfetti Sconosciuti, Immaturi) maakte met The Place een spannende allegorie die op sardonische wijze de grenzen van de menselijke moraal aftast. In hun brandende verlangen naar het ongrijpbare geluk zijn deze wanhopige mensen bereid zowat alle morele principes aan hun laars te lappen.

bovennatuurlijk

De Italiaanse cineast Genovese maakt indruk met zijn intieme en ingetogen film met bovennatuurlijke ondertonen. Net als in zijn eerdere film Perfetti sconosciuti beperkt Genovese de actie tot één ruimte. Hier gaan de mensen, geweldig geacteerd door Genovese’s vaste cast, de confrontatie aan met zichzelf.

...fascinerend...intiem...subtiel... gouden greep...daagt ons uit ons eigen morele kompas onder de loep te nemen.  (De Filmkrant)

ondertiteling bij deze film

Let op! Deze film wordt vertoond met Nederlandse of Engelse ondertiteling.

Voorstellingen op 19/7 21.30; 20/7 21.30; 21/7 16.45; 22/7 21.00; 23/7 21.15; 24/7 21.45; 25/7 21.45 zijn Engels ondertiteld, de andere vertoningen zijn met Nederlandse ondertitels.

voor 19 jul 2018 16:15

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF

gratis (mogelijk toeslag)

10 rittenkaart (verkrijgbaar aan de balie)

€85,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie

€ 11,50

Eye society

€ 7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

€3,-

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 

Cineville

€ 8,-

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€19,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie