Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

The Return (Vozvrashcheniye)

Het met prijzen overladen The Return geldt als een van de meest succesvolle arthouse-producties van het postcommunistische Rusland. Regisseur Andrej Zvjagintsev maakte een confronterend portret van een dolende vader die zijn zoons zware beproevingen oplegt. The Return is een allegorische thriller, waarin de stijl van Tarkovski resoneert. Zvyagintsev won voor zijn debuutfilm de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië, evenals Tarkovski dat deed met zijn debuut De jeugd van Ivan. Vertoning in het filmprogramma rond Andrej Tarkovski.

Ivan en Andrej, twee tienerjongens die hun vader Otets enkel van een vergeelde foto kennen, kijken verbaasd op als de man na twaalf jaar afwezigheid opeens voor de deur staat. Zonder verdere uitleg neemt Otets zijn zoons mee op een tochtje met een vissersboot; de eindbestemming is een mysterieus eiland, waar de vader de twee broers aan een serie uitputtende beproevingen onderwerpt. Verklaringen blijven achterwege, de reis wordt steeds beklemmender.

kritisch tegenover Rusland

Andrej Zvjagintsevs speelfilmdebuut maakte bij verschijnen grote indruk als portret van woordloze vaderliefde, met mystieke ondertonen. The Return won onder meer de Gouden Leeuw van het Filmfestival van Venetië en een Golden Globe-nominatie (Beste buitenlandse film). Zvyagintsev (1964) ontwikkelde zich met films als Leviathan (2014) en Loveless (2017) tot een van de belangrijkste filmauteurs in de internationale cinema; in zijn films toont hij zich kritisch tegenover het huidige Rusland en haar machthebbers.

The Return (Vozvrashcheniye) is geselecteerd door We Are Public en gratis toegankelijk voor leden, mits niet uitverkocht.

Reserveren is niet mogelijk.

Kaartjes kunnen vanaf een uur voor aanvang worden opgehaald bij de kassa

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z