• The Secret Garden
  • The Secret Garden
  • The Secret Garden
  • The Secret Garden
Onderdeel van Kinderactiviteiten, Picl

The Secret Garden

Magische, hartverwarmende familiefilm over een mysterieuze deur bij een Engels landhuis die toegang geeft tot een geheime tuin. De kleurrijke film van de producenten van Harry Potter en Paddington is gebaseerd op het geliefde, wereldberoemde jeugdboek met dezelfde naam.

De 10-jarige Mary Lennox (Dixie Egerickx) groeit op in India in een welgesteld gezin en met ouders die liever kinderloos waren gebleven. Als haar ouders overlijden, wordt ze naar haar oom (Colin Firth) in Engeland gestuurd. Daar wordt een strikt huishouden gerund door huishoudster Mrs. Medlock (Julie Walters). In het grote landhuis ontmoet ze haar zieke neefje Colin, die eigenlijk niet het huis uit mag.

Samen gaan ze op onderzoek uit in honderden kamers en uitgestrekte tuinen. Daar ontdekken ze een mysterieuze deur die toegang geeft tot een geheime, feeërieke tuin vol felle en prachtige kleuren, die sinds de dood van haar tante niet meer open is geweest.

fantasievol

De magische film is gebaseerd op het geliefde, wereldberoemde jeugdboek van Frances Hodgson Burnett. Het boek kende in het verleden tal van adaptaties in theater, televisie en film. De fantasievolle versie van Marc Munden is de vierde verfilming. De producenten maakten eerder Harry Potter en Paddington.

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.