• The Shawshank Redemption
  • The Shawshank Redemption
  • The Shawshank Redemption
  • The Shawshank Redemption
Bekijk trailer

the_shawshank_redemption_-_original_theatrical_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

The Shawshank Redemption

Deze nummer 1 van de IMDb Top-250 van Beste Film Aller Tijden is iets meer dan 25 jaar na de première weer te zien op het grote doek. Tim Robbins en Morgan Freeman geven elkaar geweldig tegenspel als twee gevangenen die met elkaar bevriend raken. Het geraffineerde script vol levenslessen is gebaseerd op een kort verhaal van Stephen King.

Bankier Andy Dufresne (Tim Robbins) draait de gevangenis in wanneer hij zijn echtgenote en haar minnaar vermoordt in een aanval van razende jaloezie. In de bajes sluit hij vriendschap met de invloedrijke Red (Morgan Freeman). Bij de bewaarders en beroepscriminelen die hem het leven zuur maken, weet de bankier respect af te dwingen, zeker wanneer hij in staat blijkt creatief te kunnen boekhouden met belastingaangiften en zwart geld. 

hoop

De rustige stem van de verteller Morgan Freeman neemt ons mee in het verhaal van deze gevangenen, die een eigen gemeenschap achter de tralies hebben gevormd. Andy en Red geven ons via hun vele gesprekken mee dat je trouw moet blijven aan jezelf, de hoop niet moet verliezen, je tijd moet afwachten, en je kans moet pakken.

tweede leven

The Shawshank Redemption duelleerde jaren met de jaren-zeventigklassieker The Godfather om de eerste plaats in de IMDb Top-250 voor de Beste Film Aller Tijden. The Shawshank Redemption staat sinds 2008 bovenaan. De zeven Oscarnominaties werden echter niet verzilverd. Bij uitbreng flopte de film maar hij kreeg de jaren erna een tweede leven via de videotheek en tv-uitzendingen. Morgan Freeman zei tegen Vanity Fair: "About everywhere you go, people say, The Shawshank Redemption —greatest movie I ever saw. Just comes out of them."

Binnenkort in Eye

voor 11 jul 2020 21:45