Bekijk trailer

the_sky_trembles_and_the_earth_is_afraid_and_the_two_eyes_are_not_brothers_trailer_festival_2015

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

The Sky Trembles and the Earth is Afraid and the Two Eyes Are Not Brothers

Een filmmaker stort zich in een hallucinerend avontuur vol wreedheid en waanzin, in deze bewerking van een verhaal van Paul Bowles. Voorstelling bij de tentoonstelling rond de EYE Art & Film Prize.

Ben Rivers filmde temidden van de overweldigende schoonheid van het ruige Atlasgebergte en de grimmige, surrealistische leegte van de Marokkaanse woestijn. Hier neemt Oliver Laxe zijn film Las mimosas op. Maar de filmmaker verlaat plots zijn eigen filmset en stort zich in een hallucinerend avontuur vol wreedheid en waanzin. Deze bewerking van het verhaal van Paul Bowles legt laagje voor laagje de illusie van cinema zelf bloot.

In een café in Marokko, ongeveer 50 jaar geleden, hoorde Paul Bowles een man, high van de kif, de woorden zeggen die nu titel van deze film vormen. Vervolgens schreef Bowles een verhaal rond deze merkwaardige uitspraak, een verhaal dat zich beweegt tussen verschillende werkelijkheden. Ben Rivers' film roept deze vreemde beelden op, en laat gelijk ook zien hoe ver we gaan om een film te maken.

Regisseur Ben Rivers is de winnaar van de EYE Art & Film Prize, bestemd voor een oeuvre dat zich op het grensvlak van kunst en film begeeft.