Bekijk trailer

the_sound_of_music_70mm_vanaf_19_december_in_eye

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

The Sound of Music

The hills are alive again! Vertoning van deze onverwoestbare musical in een gloednieuwe 70mm-kopie. Ondanks de vrijgevochten sixtiesidealen van vrije liefde en vrouwenemancipatie bleef de film rond baron Von Trapp, zijn zeven kinderen en de onconventionele gouvernante Maria (Julie Andrews) tot diep in de jaren zeventig een van de meest populaire Hollywoodtitels. En ook nu nog - ruim vijftig jaar na de première - weet de film jong en oud te ontroeren.

Oostenrijk, 1938. Als na de Anschluss jonge nazi’s schreeuwend door de straten van Salzburg trekken, vraagt weduwnaar baron Von Trapp, een fatsoenlijk man die hecht aan orde en tucht, zich af waar het met de wereld en zijn schare kinderen heen moet. Gelukkig is er de zeer gelovige maar onorthodoxe non Maria; op aanraden van haar moeder-overste wordt ze gouvernante van de Von Trappjes en brengt ze de nodige veranderingen binnen het huishouden teweeg.

frisgewassen

Meer storyline is niet nodig voor een van de beroemdste Hollywoodmusicals, die opent met een spectaculair shot van de Alpen waar een frisgewassen Julie Andrews van de dito frisgewassen omgeving staat te genieten. Waarna later in de film de hele familie uitbarst in de Rodgers & Hammerstein-songs die de ruggengraat van deze romantische musical-met-dramatische-ondertoon vormen, zoals ‘Do-re-mi’, ‘Edelweiss’ en ‘Climb Ev’ry Mountain’. Het befaamde componistenduo Richard Rodgers en Oscar Hammerstein II tekende ook voor de theatermusical. Vijf Oscars vielen The Sound of Music ten deel, waaronder die voor beste film, beste regie en beste muziek.

Deze film wordt vertoond met 15 minuten pauze

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie