Bekijk trailer

the_sound_of_music_70mm_vanaf_19_december_in_eye

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

The Sound of Music

The hills are alive again! Vertoning van deze onverwoestbare musical in een gloednieuwe 70mm-kopie. Ondanks de vrijgevochten sixtiesidealen van vrije liefde en vrouwenemancipatie bleef de film rond baron Von Trapp, zijn zeven kinderen en de onconventionele gouvernante Maria (Julie Andrews) tot diep in de jaren zeventig een van de meest populaire Hollywoodtitels. En ook nu nog - ruim vijftig jaar na de première - weet de film jong en oud te ontroeren.

Oostenrijk, 1938. Als na de Anschluss jonge nazi’s schreeuwend door de straten van Salzburg trekken, vraagt weduwnaar baron Von Trapp, een fatsoenlijk man die hecht aan orde en tucht, zich af waar het met de wereld en zijn schare kinderen heen moet. Gelukkig is er de zeer gelovige maar onorthodoxe non Maria; op aanraden van haar moeder-overste wordt ze gouvernante van de Von Trappjes en brengt ze de nodige veranderingen binnen het huishouden teweeg.

frisgewassen

Meer storyline is niet nodig voor een van de beroemdste Hollywoodmusicals, die opent met een spectaculair shot van de Alpen waar een frisgewassen Julie Andrews van de dito frisgewassen omgeving staat te genieten. Waarna later in de film de hele familie uitbarst in de Rodgers & Hammerstein-songs die de ruggengraat van deze romantische musical-met-dramatische-ondertoon vormen, zoals ‘Do-re-mi’, ‘Edelweiss’ en ‘Climb Ev’ry Mountain’. Het befaamde componistenduo Richard Rodgers en Oscar Hammerstein II tekende ook voor de theatermusical. Vijf Oscars vielen The Sound of Music ten deel, waaronder die voor beste film, beste regie en beste muziek.

Deze film wordt vertoond met 15 minuten pauze

voor 19 dec 2018 19:45

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie