Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

the_square_-_nederlandse_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

The Square

Wie handenwringend, smekend om begrip langs conceptuele installaties in het museum loopt, zal veel herkennen in The Square, Gouden Palm-winnaar in Cannes. Östlund leverde een hilarische satire af op de hedendaagse-kunstwereld – toch is de absurdistische vertelling ook een roep om solidariteit in een wereld op drift.

Christian, senior curator van een museum voor hedendaagse kunst in Stockholm, is een spin in het web van de kunstwereld; hij zet kunstenaars op de kaart, windt sponsoren om de vinger, stuurt collega’s aan en beweegt zich arrogant en bewust van zijn macht door art world. Hij heeft een positie kortom, rijdt in een Tesla en praat met kunstkenners, kunstenaars en critici in de potsierlijke geheimtaal van de kunstwereld.
 
Twee gebeurtenissen echter doorkruisen Christians succesvolle carrière. Hij wordt beroofd van mobiel en portemonnee en een cynische PR-actie van de marketingafdeling rond het interactieve kunstwerk The Square ontploft in het gezicht van het museum. Plotseling leert de altijd wat passieve Christian zichzelf en zijn plek in de wereld kennen. Is hij werkelijk zo humaan en progressief als hij dacht?
 
The Square kreeg de Gouden Palm van de jury van het Cannes-filmfestival. Lof was er voor de manier waarop de Zweedse regisseur (Turist, Play) satire en de menselijke zoektocht naar betekenis weet te vervlechten in absurde, maar toch aangrijpende vignetten waarin iedere menselijke interactie onder hoogspanning staat. Bijrol voor Elisabeth Moss uit Jane Campions tv-serie Top of the Lake.

Genomineerd voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

EYE vertoont ook Östlund's moderne klassieker Involuntary uit 2008.

...onvergetelijk grappig...briljant...heerlijk...messcherpe satire...hilarisch... (***** De Telegraaf)

Superieure satire...Onvergetelijk. (***** VPRO/Cinema.nl)

...fantastisch...legendarisch...fenomenaal, bloedspannend...meester in sociale ontmaskering...Geweldig...geestig...lust voor het oog...fraai camerawerk, bijzondere locaties en uitstekende acteurs...perfect... (**** De Volkskrant)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z