Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

the_third_murder_-_hirokazu_kore-eda_-_officiele_nederlandse_trailer_-_vanaf_21_juni_in_de_bioscoop

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

The Third Murder

Wie Hirokazu Kore-eda kent van geserreerde familiedrama’s als Like Father, like Son en After the Storm, zal verrast worden door The Third Murder, een op dialogen gebouwde rechtbankthriller. Verbale vuurgevechten tussen advocaten zijn het decor voor bespiegelingen over het recht. In de beklaagdenbank moordverdachte Takashi Misumi.

Advocaat Shigemori neemt de verdediging op zich. Musumi is al twee keer eerder veroordeeld voor moord, hem wacht de doodstraf; Shigemori beziet de zaak vooral strategisch: welke verdediging moet hij voeren om de veroordeling naar levenslang om te buigen? Wanneer blijkt dat er twijfels zijn over de bewijsvoering van de aanklager besluit de cynische Shigemori dieper te graven.  

intrigerende vragen

Hoe betrouwbaar zijn getuigen? Dient een advocaat loyaal te zijn aan de uitspraken van een cliënt die alles heeft bekend, of moet hij de onderste steen boven proberen te krijgen, hoe verwarrend de gebeurtenissen ook zijn? Kunnen wij de drijfveren van een moordenaar werkelijk kennen? Het zijn een paar van de filosofische vragen die Kore-eda opwerpt in zijn intrigerende vertelling over recht, waarheidsvinding en de sociale positie van de eenvoudige fabrieksarbeider Misumi.

shoplifters

The Third Murder was onderdeel van de Gouden Leeuw-competitie (Venetië). Na The Third Murder maakt Kore-eda Shoplifters, die in Cannes werd bekroond met de Gouden Palm. Shoplifters is later dit jaar in Eye te zien.

...voortreffelijk...een spannende filosofische exercitie van zeer hoog niveau... (**** NRC Handelsblad)

 ...een filosofisch karakter dat zelden voorkomt in dit filmgenre. (**** Algemeen Dagblad)

 ...boeiende, belangwekkende materie...regisseur die met één onopvallend detail de nuances van een complexe relatie blootlegt... (De Volkskrant)

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z