Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Cathelijne Blok
  • Mehri Zamanbin
  • Heat (1995)
Bekijk trailer

heat_vice_the_films_of_michael_mann_30_aug_-_18_sept_2019_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

The TittyMag vs Michael Mann

Vrouwen spelen in de uitgesproken masculiene wereld van regisseur Michael Mann een ondergeschikte rol. Onderwerp je zijn oeuvre aan de Bechdeltest, dan zal vermoedelijk geen film er zonder kleerscheuren doorheen komen. Neem Heat (1995) en probeer eens niet te denken aan de scène in het wegrestaurant waar de door Al Pacino gespeelde politieman de door Robert De Niro gespeelde gangster de wacht aanzegt. 'Brother, you are going down.' Mann laat de ontmoeting uitgroeien tot een macho-krachtmeting van mythische proporties.

Of is deze observatie te simpel en valt er méér te zeggen over de mannen én de vrouwen in de films van Mann? Feministisch kunstcollectief The TittyMag, dat in maandelijkse Titty Talks met gasten en publiek in gesprek gaat over feminisme, inclusiviteit en empowerment, buigt zich in Eye over de masculiene en feminieme tendenzen in het oeuvre van de Hollywoodregisseur. Zijn Manns mannen wel zo stoer als ze zich voordoen? Zijn zijn vrouwen misschien toch sterker dan ze op het eerste gezicht lijken? Kortom: hoe verhoudt Manns universum zich tot het huidige feministische discours? 

Titty Talks opent met een rondvraag die uitmondt in een dialoog, waarbij het niet om goed of fout draait: verschillende meningen mogen naast elkaar bestaan. Zo blijft feminisme toegankelijk voor iedereen die mee wil praten. Gastsprekers zijn deze avond journalist en feminist Milou Deelen, tv-presentatrice en regisseuse Linda Hakeboom, non-binary regisseur en danser Thorn / Roos de Vries, en Mehri Zamanbin, onderzoeker bij de UvA, gespecialiseerd in gender & seksualiteit, en medeoprichter van Wonda Women. Spokenwordartist en journalist Zaïre Krieger en schrijver/presentator Cesar Majorana zullen een column voordragen. Gespreksleider is Cathelijne Blok, oprichtster  van TittyMag.

Titty Mag

Foto Linda Hakeboom: Cooper Seykens

The TittyMag vs Michael Mann is gratis te bezoeken voor We Are Public-pashouders.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z