The Unbearable Lightness of Being

Verfilming van de gelijknamige roman van Milan Kundera over een jonge chirurg (Daniel Day-Lewis) tijdens de Praagse Lente van 1968 en de daaropvolgende  communistische repressie. Regisseur Philip Kaufman verweeft Lewis' hartstocht voor zijn minnaressen (Lena Olin, Juliette Binoche) met filosofische bespiegelingen over de liefde. Bijrol voor Derek de Lint.

Met veel flair verfilmde Kaufmann Milan Kundera's dystopische boek De ondraaglijke lichtheid van het bestaan over een liefdeskoppel tijdens en na de Praagse Lente. Hij stopte zijn film vol bespiegelingen over de liefde, kwetsbaarheid en vervreemding en snijdt met gemak grote thema's aan als controle, moraliteit en verraad. Waar hoor ik en bij wie?

sterkste troef

Kundera's boek is complex en gelaagd: het perspectief op wat er gebeurt wisselt per deel van het boek. Kaufmann vertelt het verhaal weer op zijn manier en maakte daarbij gebruik van zijn sterkste troef: het charisma van de geniale acteur van Daniel Day-Lewis. Het scenario is van de hand van Jean-Claude Carrière en het camerawerk werd verzorgd door Ingmar Bergmans vaste cameraman Sven Nykvist.

 

voor 28 mei 2018 15:15

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie