Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • The Women of Ryazan
  • The Women of Ryazan
  • The Women of Ryazan
  • The Women of Ryazan

The Women of Ryazan

De vrouwen in het Russische dorp Rjazan durven eindelijk hun mond open te doen als de mannen naar het oorlogsfront vertrekken, in deze ode aan krachtige vrouwen. Met een speciale opgenomen score geschreven door de Nederlandse componist Ig Henneman uit 1984, die de vertoning ook inleidt.

The Women of Ryazan vertelt het verhaal van Anna en Wassilissa, schoonzusjes uit het dorp Rjazan. In 1914, met het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog, worden hun mannen Ivan en Nikolai opgeroepen om als soldaat naar het front te gaan. Prompt veranderen de sociale posities van de vrouwen: Anna wordt heel kwetsbaar, terwijl Wassilissa haar mond eindelijk durft open te doen en weigert om slachtoffer te worden van de omstandigheden.

psychologische spanning

Preobrazhenskaya's film bouwt in zijn sobere en realistische vertelling de psychologische spanning flink op. De prachtige documentaire scènes zijn op locatie opgenomen. De film werd in de jaren 80 opnieuw gedistribueerd door het Nederlandse feministische filmdistributiebedrijf Cinemien. Deze vertoning is een eerbetoon aan de Cinemien-versie, met een speciale score geschreven door de Nederlandse componist Ig Henneman uit 1984, die de vertoning ook bijwoont.

voorfilm the twins

De vertoning wordt voorafgegaan door de korte film The Twins (US, Lois Weber & Phillips Smalley, 1911, Rex Motion Picture Company, 15', 35mm). Deze film is geschreven en mede-geregisseerd door Lois Weber, die als twee tweelingzusjes een dubbelrol speelt. De tweeling is gescheiden bij de geboorte. Terwijl de ene zus wordt geadopteerd door een rijke familie, groeit de andere op tot berooide naaister. De film is tientallen jaren in de Desmet-collectie bewaard gebleven, maar was niet eerder volledig geïdentificeerd als een van de verloren gewaande films uit het oeuvre van Lois Weber. Live muzikale begeleiding door Stephen Horne.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z