• This Magnificent Cake!
  • This Magnificent Cake!
  • This Magnificent Cake!
  • This Magnificent Cake!
Bekijk trailer

this_magnificent_cake_officiele_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

This Magnificent Cake!

De prijswinnende stop-motionfilm This Magnificent Cake vertelt vijf verschillende verhalen uit koloniaal Afrika in de late 19de eeuw. Vooraf is de, eveneens prijswinnende, korte animatiefilm Bloeistraat 11 te zien.

De middellange animatiefilm This Magnificent Cake/Ce magnifique gâteau vertelt het verhaal van vijf verschillende personages in koloniaal Afrika in de late 19de eeuw: een getroebleerde koning, een pygmee van middelbare leeftijd die in een luxehotel werkt, een mislukte zakenman op expeditie, een portier en een jonge deserteur. De regisseurs hebben hun bijzondere stop-motiontechniek en hun uniek gebruik van wol, vilt en textiel verder geperfectioneerd. 

This Magnificent Cake kende haar wereldpremière op de feestelijke 50ste verjaardagsceremonie van de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes. De animatiefilm won de Grand Prix op Animafest Zagreb en de Prix André Martin op Annecy International Animated Film Festival. Regisseurs Emma De Swaef en Marc James Roels maakten eerder de veelbekroonde geanimeerde kortfilm Oh Willy…

bloeistraat 11

Vooraf is de korte animatiefilm Bloeistraat 11 (2018, 10') van Nienke Deutz te zien. In de zomervakantie brengen twee beste vriendinnen al hun tijd samen in huis door. Ze zijn onafscheidelijk en doen het liefst alles met z’n tweeën. Maar de vanzelfsprekendheid van hun samenzijn wordt op de proef gesteld als de puberteit aanklopt. Terwijl de zomer voortduurt, zorgt het haast ongemerkt veranderen van de lichamen van de meisjes voor een ongemakkelijkheid in hun vriendschap. Winnaar van de Grand Prix op Annecy International Animated Film Festival. 

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.