Three Sisters

Drie jonge zusjes in een bergdorp in China worden dagelijks belast met zware taken, in deze sociaal bewogen documentaire van Wang Bing. Hij won de EYE Art & Film Prize, waar EYE op dit moment een tentoonstelling aan wijdt.

De moeder van de drie zusjes uit deze documentaire is spoorloos, terwijl hun vader ver weg in de stad werkt. De zussen van vier, zes en tien brengen de herfst door bij hun grootvader op zijn boerderij in het hooggebergte dat grenst aan Birma. Ze moeten dagelijks zwaar werk verrichten en verzorgen de vele dieren op de boerderij. Een aardappel is het enige dat er te eten is. De oudste ontfermt zich over haar zusjes, een verantwoordelijkheid die eigenlijk te groot is voor haar leeftijd.

De arme dorpelingen merken weinig van het bloeiende economische succes van hun land. De kinderen doorstaan de erbarmelijke omstandigheden  ​​met een vrolijke veerkracht. Soms wandelen ze even rond in de omgeving van de boerderij waar het altijd lijkt te waaien. Dit mistige landschap vormt een welkome afwisseling met de duistere ruimtes in de boerderij.

Wang Bing vertelde aan EYE Exposed hoe hij zich als filmmaker tot de dorpelingen verhield: "Ik hielp ook, ik gaf ze eten en kleren. Niet alleen aan de drie meisjes, maar aan het hele dorp. De film vertelt het echte verhaal van hun leven, maar ik kan hun leven niet veranderen. Daarom vraag ik me soms af waarom ik films maak, omdat ik mensen daar niet mee kan helpen. Ik ben maar een individu en zit wat dat betreft net als mijn personages gevangen in een systeem. Het enige wat ik kan, is hopen dat mijn films gezien worden."

Three Sisters wordt zonder pauze vertoond.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie