Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Three Sisters

Drie jonge zusjes in een bergdorp in China worden dagelijks belast met zware taken, in deze sociaal bewogen documentaire van Wang Bing. Hij won de EYE Art & Film Prize, waar EYE op dit moment een tentoonstelling aan wijdt.

De moeder van de drie zusjes uit deze documentaire is spoorloos, terwijl hun vader ver weg in de stad werkt. De zussen van vier, zes en tien brengen de herfst door bij hun grootvader op zijn boerderij in het hooggebergte dat grenst aan Birma. Ze moeten dagelijks zwaar werk verrichten en verzorgen de vele dieren op de boerderij. Een aardappel is het enige dat er te eten is. De oudste ontfermt zich over haar zusjes, een verantwoordelijkheid die eigenlijk te groot is voor haar leeftijd.

De arme dorpelingen merken weinig van het bloeiende economische succes van hun land. De kinderen doorstaan de erbarmelijke omstandigheden  ​​met een vrolijke veerkracht. Soms wandelen ze even rond in de omgeving van de boerderij waar het altijd lijkt te waaien. Dit mistige landschap vormt een welkome afwisseling met de duistere ruimtes in de boerderij.

Wang Bing vertelde aan EYE Exposed hoe hij zich als filmmaker tot de dorpelingen verhield: "Ik hielp ook, ik gaf ze eten en kleren. Niet alleen aan de drie meisjes, maar aan het hele dorp. De film vertelt het echte verhaal van hun leven, maar ik kan hun leven niet veranderen. Daarom vraag ik me soms af waarom ik films maak, omdat ik mensen daar niet mee kan helpen. Ik ben maar een individu en zit wat dat betreft net als mijn personages gevangen in een systeem. Het enige wat ik kan, is hopen dat mijn films gezien worden."

Three Sisters wordt zonder pauze vertoond.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z