Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Three Summers
  • Three Summers
  • Three Summers
  • Three Summers
Onderdeel van Previously Unreleased

Three Summers

Meesterlijke komedie over een groot corruptieschandaal in Brazilië, gezien door de ogen van het hoofd van de huishouding van de luxe villa waarin een vermogende Braziliaanse familie leeft. Zij behoudt ondanks alles haar opgewektheid en haar gevoel van loyaliteit, en laat geen gelegenheid onbenut om de situatie in haar voordeel te laten werken.

Elk jaar in december organiseren Edgar en Marta een uitbundig familiefeest in hun luxe zomerhuis aan het strand. In 2015 lijkt alles tiptop in orde, ondanks enkele gespannen telefoontjes en een gast met een enkelband. In 2016 wordt het jaarlijkse feest abrupt afgelast. Het schandaal dat volgt is gebaseerd op het echte criminele onderzoek Operatie Carwash.

neoliberale nachtmerrie

Three Summers bekijkt het grote witwasschandaal door de ogen van de omstanders, een huishoudster en een vergeten bejaarde vader, beide slachtoffers van de neoliberale nachtmerrie. Wat gebeurt er met de onzichtbare mensen die in de cirkel van de rijken en machtigen leven, als hun levens instorten?

De huishoudster, schitterend gespeeld door de Braziliaanse acteerlegende Regina Casé (The Second MotherMe You Them) vertrouwt op haar vindingrijkheid. Bij elke duizelingwekkende nieuwe plotwending weet ze haar opgewektheid en haar gevoel van loyaliteit te behouden, en laat ze geen gelegenheid onbenut om de situatie in haar voordeel te laten werken.

meesterlijk-komische timing

Met haar meesterlijk-komische timing weet de charismatische Regina Casé een balans te vinden tussen naïviteit en slimheid. De nieuwste speelfilm van regisseur Sandra Kogut (Campo Grande) is zo een briljante komedie over grove klassenongelijkheid en de oneindige vindingrijkheid van degenen die zo vaak achter het net vissen. 

voorfilm uit de collectie

Ei om zeep (Paul Driessen, NL 1977, 3’, Engels gesproken)
Korte animatiefilm waarin een dik mannetje bij zijn ontbijt een eitje wil nuttigen. Vanuit de eierschaal klinkt hevig protest en dit drijft het verbaasde kereltje tot bruut geweld.

...hoogst charmant...aanstekelijk...heerlijk...ode aan de vindingrijkheid...Casé speelt dat zo adembenemend mooi... (De Volkskrant)

...gelaagde komedie...Regina Casé schittert...ingetogen...gevat... (De Filmkrant)  

...genuanceerd...glansrol... (Het Parool)  

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z