Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

toen_mijn_vader_een_struik_werd_trailer_nl_2017_officiele_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Toen mijn vader een struik werd

Alles wordt anders wanneer Toda moet vluchten voor de oorlog en haar moeder probeert te vinden in een buurland. In haar nieuwste jeugdfilm schetst Van Kilsdonk, door de ogen van een tienjarige, wat het betekent te moeten vluchten. Met Susan Visser, Anneke Blok en Noortje Herlaar.    

Toda woont in een niet nader genoemd westers land, in de bakkerij van haar vader die de lekkerste koekjes en taarten kan bakken die je je maar kunt voorstellen. Op een dag wordt alles anders: er is een oorlog uitgebroken en Toda’s vader moet als soldaat het land verdedigen. 

Toda gaat naar haar moeder, die in het buurland woont. Daar is het veilig. Maar eerst moet Toda een lange reis maken om bij haar moeder te komen. De kleine vluchtelinge begint aan een avontuurlijke en spannende tocht, waarbij ze onderweg de meest vreemde mensen ontmoet en gekke avonturen beleeft. Zal de koppige Toda haar moeders huis weten te bereiken?  

Nicole van Kilsdonk verfilmde het gelijknamige boek van de bekende kinderboekenschrijfster Joke van Leeuwen. De regisseur kreeg eerder bekendheid met (jeugd)films als Patatje oorlog (2011), Ventoux (2015) en Hoe overleef ik mezelf (2008).  

Toen mijn vader een struik werd ging vorig jaar in wereldpremière tijdens het Toronto International Film Festival en won ook de ECFA Award voor Beste Europese Film. Voor kinderen vanaf 7 jaar.

In de meivakantie biedt EYE op 25 en 28 april voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar een speciaal programma met workshop rondom deze film.

Speciaal voor het basisonderwijs heeft EYE lesmateriaal bij deze film gemaakt.

…geraffineerde verfilming…verhaal van alle tijden…ingetogen en aangrijpend…precieze dosering...geloofwaardig…subtiel… (**** De Volkskrant) 

 … spannende roadtrip… spannend avontuur…ronduit grappige momenten…treffend…origineel… (**** Algemeen Dagblad)

 ...vrolijk...voor elk kind herkenbaar...goed...innemende film...Niet voor niets won de film al prijzen op diverse internationale jeugdfilmfestivals... (Het Parool)

Bekijk deze film thuis op Picl, EYE's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z