Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Onderdeel van Women Make Film

Tonio

Paula van der Oest verfilmde de gelijknamige roman van A.F. Th. van der Heijden, met Pierre Bokma, Rifka Lodeizen en Chris Peters in de hoofdrollen. Tonio getuigt van een persoonlijk drama: een schrijver en zijn vrouw verliezen hun enige kind, de begaafde Tonio, bij een verkeersongeluk.

Het was een schok, de dood van de 21-jarige zoon van Adri van der Heijden en Mirjam Rotenstreich. Op Eerste Pinksterdag 2010 werd hij geschept door een auto, na een avond uit met vrienden. Van der Heijden schreef vervolgens de roman Tonio over het grootste verlies van zijn leven.

Het boek – er werden meer dan tweehonderdduizend exemplaren van verkocht – werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs en de NS Publieksprijs, de auteur kreeg de P.C. Hooftprijs. 

radeloze queeste

Regisseur Paula van der Oest (Lucia de B., Black Butterflies) zette zich tactvol aan de verfilming van het uit het leven gegrepen verhaal, met Pierre Bokma, Rifka Lodeizen en Chris Peters in de hoofdrollen.

Terwijl Mirjam vecht om niet in een neerwaartse spiraal van verdriet terecht te komen, doet Adri het enige waar hij op dat moment toe in staat is: schrijven. Op twee vragen zoekt hij antwoord: wat gebeurde er met Tonio in zijn laatste uren en dagen, en hoe kon dit ongeluk plaatsvinden? De schrijver reconstrueert het leven van zijn zoon in een radeloze queeste naar zin en betekenis.

Van een in Nederland zelden vertoond niveau...Paula van der Oest verdient grote lof...fenomenale Rifka Lodeizen...intense film die alles uit de kast haalt... (***** NRC Handelsblad)

 …prachtige scenario…vakkundig…prachtige scènes…overtuigt…Rifka Lodeizen is prachtig…Pierre Bokma, in de rol van zijn leven…wonderlijk hoopvol en troostrijk…Van der Oest glansrijk in haar missie slaagt…tedere, genadige, sfeerrijke, ontroerende, niet sentimentele film… (**** Het Parool)

Verpletterend…heel ingetogen…uiterst genuanceerd…ontroerende drama, terecht verkozen tot de Nederlandse Oscarinzending van dit jaar, heeft juist dankzij die subtiele aanpak enorm aan impact gewonnen. (****1/2 De Telegraaf)

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z