• Toute une nuit
  • Toute une nuit
  • Toute une nuit

Toute une nuit

Een midzomernachts sekskomedie à la Akerman. Ze gebruikt haar minimalistische methode om een ​​maximale ode te brengen aan romantische passie en ongegeneerd melodrama. Haar meest toegankelijke film combineert het plezier van verhalen vertellen met het purisme van de avant-garde.

Akerman neemt ons mee op een broeierige nacht in Brussel vol amoureuze verwikkelingen. In een gefragmenteerd mozaïek van verschillende liefdesaffaires toont ze de momenten van extase en emotie: een uitwisseling van blikken, geliefden die plotseling in elkaars armen springen, die de wereld voor elkaar verlaten, of elkaar verlaten in een laatste vloed van tranen.

romantische rituelen

Akerman nodigt ons uit om deze verhalen zelf af te maken, om onze eigen herinneringen, dromen en passie te projecteren op deze romantische rituelen, terwijl Akermans tachtig protagonisten een bijna Bauschiaanse choreografie uitvoeren van komen en gaan, van willekeurige, geplande en gemiste ontmoetingen.

elegant

Toute une nuit is elegant gefotografeerd door Caroline Champetier. Akermans moeder Natalia, waar ze meer of minder expliciet vele films over heeft gemaakt, is te zien is in een cameo.

[Akerman's] eigen midzomernachts sekskomedie ... Dit is haar meest toegankelijke film tot nu toe, die het plezier van het verhalen vertellen combineert met het purisme van de avant-garde. (Time Out Londen).

voor 14 aug 2020 16:30