Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Transit
  • Transit
  • Transit
  • Transit
  • Transit
  • Transit
Bekijk trailer

trailer_transit_nl

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Transit

Parijs, 1940: schrijver Georg slaat op de vlucht naar Marseille als de Duitse troepen Parijs naderen. In zijn rugzak een visum voor Mexico. Marseille blijkt een gigantische transitzone, waarin zich ook hedendaagse vluchtelingen bevinden. Christian Petzolds bewerking van Anna Seghers roman uit 1942 werd geselecteerd voor de Gouden Beer-competitie van het filmfestival Berlijn.

Het is op z’n minst gewaagd te noemen: een aangrijpend vluchtelingenverhaal uit de tijd van de Holocaust vermengen met het verhaal van de vluchtelingen van nu die een beter leven zoeken in het vermogende Europa.

Toch aarzelde regisseur Christian Petzold geen moment bij de bewerking van Anna Seghers roman uit 1942, over een Duits-Joodse schrijver die Parijs ontvlucht en de identiteit van een andere Duitse exilschrijver aanneemt. 

rondzwerven

Georg wacht in de Zuid-Franse havenstad op zijn schip naar Mexico. De stad is veranderd in een enorme transitzone, waarin ook Afrikaanse vluchtelingen verblijven die Europa in willen. Georg zwerft rond, leert het Noord-Afrikaanse jongetje Driss kennen én wordt miraculeus verliefd op de mysterieuze Marie, de weduwe van de schrijver die eerder zelfmoord pleegde en wiens visum Georg gebruikt.

Transit – met in de hoofdrollen Franz Rogowski (Victoria) en Paula Beer (Frantz) - brengt de verhalen van vluchtelingen van toen en nu samen tegen de achtergrond van Marseille, immigratiestad van oudsher.

anonimiserend etiket

Christian Petzold (Phoenix, Barbara) koos bewust voor een a-historische vertelling, waarvan hij hoopt dat ze licht werpt op onze houding tegenover mensen die het anonimiserende etiket ‘vluchteling’ krijgen opgepakt en in doorgangscentra verdwijnen. Wie ziet ze? Wie praat met ze?

Transit werd geselecteerd voor de Gouden Beer-competitie van Berlijn en kreeg lovende recensies van de internationale pers.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 4 april 2019 en maandag 17 juni 2019 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€19,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z