• Tron
  • Tron
  • Tron
Bekijk trailer

tron_1982_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Onderdeel van The Man Machine

Tron

Het baanbrekende, ondergewaardeerde Tron volgt de voormalige computerprogrammeur Kevin Flynn (Jeff Bridges) die in de virtuele ‘Game Grid’ vecht tegen de kwaadaardige kunstmatige intelligentie van het computerbedrijf ENCOM.

Tron kreeg een cultstatus onder computerprogrammeurs en bleek over profetische kwaliteiten te beschikken. Gamedesigner/hacker Kevin Flynn (Jeff Bridges) breekt in bij de computer van zijn oude werkgever om aan te tonen dat zijn spelprogramma door de multinational gestolen is. Hij belandt daarbij in een geweldig vormgegeven protoversie van cyberspace. De arcadehal-werknemer Flynn wordt fysiek opgeslokt door onderdelen van een mainframecomputer en de bijhorende software.

'vals spel'

Tron (1982) ontstond in de prehistorie van de computeranimatie en was technologisch zijn tijd zo ver vooruit dat zowel critici als publiek de film aan zich voorbij lieten gaan. De Oscar Academy wilde de film zelfs niet nomineren voor de Best Visual Effects, omdat deze met de computer waren gemaakt. Pioniersfilm Tron werd uitgesloten omdat men vond dat het gebruik van computers bij trucages gelijk stond aan vals spel.

Tron combineerde als een van de allereerste films uit de filmgeschiedenis acteurs van vlees en bloed met computergegenereerde animatie. Pluspunt van dit visuele hoogstandje is verder de elektronische score van elektronische-muziekpionier Wendy Carlos.

Vertoning van de nieuwe DCP.

De voorstelling van 6 november wordt voorafgegaan door Sonic Acts. Een combinatieticket tegen gereduceerd tarief is hier te koop.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie