Tropical Malady

Bedwelmende liefdesfilm ontpopt zich tot een zintuiglijk avontuur in de jungle. Pure, vernieuwende cinema die ons het mystieke oerwoud diep laat doorvoelen. Winnaar van de Juryprijs in Cannes wordt vertoond bij de tentoonstelling Locus: Apichatpong Weerasethakul – Cao Guimarães.

Een van Apichatpong Weerasethakuls meesterwerken zit opnieuw vol met betoverende beelden, mysterieus, wild, zintuiglijk en onvergetelijk. Het ongebruikelijke liefdesverhaal is opgebouwd uit twee verhalen: één over de ontluikende, kosmisch-romantische liefde tussen een jongen en de soldaat Keng, dat zich grotendeels in een provinciestad afspeelt, en één waarin cicaden, muggen, slangen en tijgers het mystieke oerwoud bevolken. Hier is Keng plots overgeleverd aan de bosgeesten en misschien nog meer aan zijn eigen, eenzame zelf. Zo ontpopt de romance zich tot een droomachtig, hallucinatoir spookverhaal waarin Keng angstig op zoek moet naar een wild beest in de jungle, een sjamaan die de vorm van de tijger kan aannemen.

'We zijn van nature wilde dieren', zo opent Tropical Malady met een citaat van de Japanse schrijver Ton Nakajima. 'Het is onze plicht om temmers te worden die hun dieren onder controle houden, en hen zelfs taken te leren die vreemd zijn aan hun dierlijkheid.' Mens en dier worden in het tweeluik gespiegeld waarbij alle grenzen vervagen, ook voor de kijker die zich openstelt voor de wereld van Weerasethakul, waarin gevoel belangrijker is dan ratio. Weerasethakul voegde daar bij de première op het Filmfestival Rotterdam aan toe: "Probeert u alleen te zijn met de film. Beantwoordt u zelf uw eigen vragen."

Deze voorstelling is geselecteerd door We Are Public en gratis toegankelijk voor leden, mits niet uitverkocht. Reserveren is niet mogelijk. Kaartjes kunnen vanaf een uur voor aanvang worden opgehaald bij de kassa.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie