Bekijk trailer

two_years_at_sea_official_trailer_hd

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Two Years at Sea

Hypnotiserend portret van een man die in Schotland in een fijnzinnig samenspel met de natuur leeft. In deze wereld zijn verschuivingen van licht en donker belangrijker dan woorden. Voorstelling bij de tentoonstelling rond de EYE Art & Film Prize.

Jake Williams leidt een zelfvoorzienend, eenvoudig leven midden in de Schotse Hooglanden. Met alleen een kat als gezelschap is hij dagelijks in de weer met het afzagen van takken, het timmeren van een boomhut en het bouwen van een vlot waarin hij wat ronddobbert op een loch. Tijdens een van zijn wandelingen doet hij een dutje in de mistige velden – deze man heeft geen grote haast.

Zijn in mysterieus zwart-wit vastgelegde handelingen leiden niet tot een gewoon portret, maar trekken de kijker de eigenhandig opgebouwde wereld van Jake binnen. Hij is een einzelgänger met merkwaardige projecten die in een fijnzinnig samenspel met de natuur leeft. Als hij slaapt, zien we op zijn raam reflecties van bladeren, waardoor het lijkt alsof zijn gezicht versmelt met de omringende planten. In deze wereld zijn verschuivingen van licht en donker belangrijker dan woorden.

Regisseur Ben Rivers is de winnaar van de EYE Art & Film Prize, bestemd voor een oeuvre dat zich op het grensvlak van kunst en film begeeft.