Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

two_years_at_sea_official_trailer_hd

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Two Years at Sea

Hypnotiserend portret van een man die in Schotland in een fijnzinnig samenspel met de natuur leeft. In deze wereld zijn verschuivingen van licht en donker belangrijker dan woorden. Voorstelling bij de tentoonstelling rond de EYE Art & Film Prize.

Jake Williams leidt een zelfvoorzienend, eenvoudig leven midden in de Schotse Hooglanden. Met alleen een kat als gezelschap is hij dagelijks in de weer met het afzagen van takken, het timmeren van een boomhut en het bouwen van een vlot waarin hij wat ronddobbert op een loch. Tijdens een van zijn wandelingen doet hij een dutje in de mistige velden – deze man heeft geen grote haast.

Zijn in mysterieus zwart-wit vastgelegde handelingen leiden niet tot een gewoon portret, maar trekken de kijker de eigenhandig opgebouwde wereld van Jake binnen. Hij is een einzelgänger met merkwaardige projecten die in een fijnzinnig samenspel met de natuur leeft. Als hij slaapt, zien we op zijn raam reflecties van bladeren, waardoor het lijkt alsof zijn gezicht versmelt met de omringende planten. In deze wereld zijn verschuivingen van licht en donker belangrijker dan woorden.

Regisseur Ben Rivers is de winnaar van de EYE Art & Film Prize, bestemd voor een oeuvre dat zich op het grensvlak van kunst en film begeeft.

 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

let op! Donderdag 13 december 2018 is Eye gesloten voor publiek.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z