Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

ugetsu_theatrical_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Ugetsu monogatari

Een pottenbakker probeert overeind te blijven in een door de oorlog verscheurd middeleeuws dorp. Dan ontmoet hij een sprookjesprinses die hem meeneemt naar een land vol sensuele verlokkingen. Deze lyrische evocatie van het Japanse landschap met mistige meren en bergen is te zien in het filmprogramma rond Andrej Tarkovski. 4K-restauratie. 

Met Yasujiro Ozu geldt Mizoguchi (1898-1956) als een van de grootste Japanse regisseurs. Hij was een perfectionistische hyperstilist en een sociaal bewogen man. In het Westen vond Mizoguchi vooral erkenning met zijn laatste serie meesterwerken, waaronder Ugetsu monogatari (1953), een van Mizoguchi’s bekendste films, en The Life of Oharu (1952, winnaar Gouden Leeuw). De filmers van de Franse nouvelle vague riepen Mizoguchi uit tot een van hun grote voorbeelden.

puurheid

De bedachtzame lange takes van Kenji Mizoguchi's films en de puurheid van zijn beeldtaal, waren van grote invloed op de esthetica van Andrej Tarkovski. In een interview met Télérama in 1979 zei Tarkovski dat een scène in zijn film Andrej Roebljov, waarin de Russische prins probeert de Tataren in te halen, lijkt op een fragment uit de Mizoguchi-film Ugetsu monogatari. Tarkovski zag in Mizoguchi een geestverwant die samen met een een handjevol andere gelijkgestemde filmmakers ernaar streefde zijn eigen werelden te creëren. Hij noemde ze de dichters van de cinema, wat ook van toepassing is op Tarkovski's eigen, visueel krachtige films, die nu te zien zijn in Eye.

Eye vertoont in december nieuwe restauraties van andere Mizoguchi-films, waaronder The Life of Oharuen Sansho the Bailiff (1954).

Restored by The Film Foundation and KADOKAWA Corporation at Cineric Laboratories in New York.

Ugetsu monogatari op 15/11 16:15 is geselecteerd door We Are Public en gratis toegankelijk voor leden, mits niet uitverkocht.

Reserveren is niet mogelijk.

Kaartjes kunnen vanaf een uur voor aanvang worden opgehaald bij de kassa

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z