Eye Filmmuseum is tijdelijk gesloten t/m 9 februari. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

un_homme_et_une_femme_-_nederlands_ondertitelde_trailer_digitale_4k-restauratie

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl

Un homme et une femme

Een man, een vrouw, een toevallige ontmoeting. Meer heb je niet nodig voor een ‘belle histoire d’amour’ zoals de Fransen zeggen. Jean-Louis Trintignant en Anouk Aimée ontdekken elkaar voorzichtig, beminnen hartstochtelijk en laten los – met als resultaat de Gouden Palm en twee Oscars. Vertoning bij Woody Allens Rifkin's Festival, dat vol zit met verwijzingen naar Europese klassiekers als deze.

Hij is autocoureur, zij werkt als scriptgirl. Als ze elkaar ontmoeten op de kostschool voor hun kinderen is dat het startpunt van een romance. Voorzichtig, want beiden hebben hun eerdere partners verloren. Kan de liefde opnieuw ontbranden? En zal ze standhouden?

door het leven getekend

Met Un homme et une femme schilderde Claude Lelouche (1937) een hartverwarmend en soms humoristisch portret van echte liefde tussen twee door het leven getekende mensen De camera danst om het paar heen, de muziek van Francis Lai tilt spelers én kijkers op.

De film betekende de grote doorbraak van Lelouch, die met Vivre pour vivre (1967), Toute une vie (1974) en Les uns et les autres (1981) zou uitgroeien tot een van de gezichtsbepalende regisseurs van de Franse cinema.

In 2019 kwam het verrassende vervolg op Un homme et une femme uit, met de nu vijftig jaar oudere Aimée en Trintignant opnieuw in de hoofdrollen: Les plus belles années d’une vie - opnieuw met een score van Francis Lai.  

...nog altijd mooi en verrassend fris...Alsof de camera zelf verliefd was... (**** De Volkskrant)

...aangrijpend en mooi gemaakt drama... (**** VPRO/Cinema.nl) 

...Het tedere en ontroerende Un homme et une femme...volwassen drama...Artistiek evenaarde Lelouch dit succes nooit meer... (De Filmkrant) 

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z