Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Une affaire de femmes
  • Une affaire de femmes
  • Une affaire de femmes
  • Une affaire de femmes
Bekijk trailer

une_affaire_de_femmes_1988

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Une affaire de femmes

Zeven keer werkte Isabelle Huppert samen met de grote Franse regisseur Claude Chabrol; in Une affaire des femmes bereikt ze grote hoogten als Marie Latour, de vrouw die alles op alles zet om te overleven tijdens het Vichy-régime. Is ze slachtoffer van de omstandigheden of iemand die profiteert van de ellende van anderen? Huppert kreeg de prijs voor Beste Actrice van het filmfestival Venetië.

Frankrijk, 1941; in het niet-bezette deel van het land probeert Marie de eindjes aan elkaar te knopen als illegaal aborteur en kamerverhuurster aan prostituees. Haar dronken echtgenoot werkt niet, iemand moet ervoor zorgen dat de kinderen een betere toekomst krijgen. Dat ze een goede boterham verdient aan de ellendige omstandigheden van andere vrouwen lijkt Marie niet te raken; ook draait ze haar hand niet om voor een verhouding met een jonge Franse collaborateur.

subtiel

Voor haar illegale ‘vrouwenzaken’ wordt Marie veroordeeld door de magistraten van het Vichy-régime die een voorbeeld willen stellen. Subtiel laat Chabrol zien hoe complex de situatie is; was de straatarme Marie schuldiger dan de collaborerende Vichy-regering? Huppert geeft Marie gestalte als een vrouw aan wier gezicht vrijwel niets is af te lezen; ze daagt de camera uit haar gezicht te 'lezen'. 

Isabelle Huppert speelde in zeven films van Chabrol, waaronder La cérémonieMerci pour le chocolat en Madame Bovary, die ook zijn te zien in Eye.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. Zaterdag 2 november 2019 is Eye in de avond alleen geopend voor Museumnacht-bezoekers.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z