Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

une_vie_-_officiele_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Une vie

Sensitieve verfilming van de roman van Guy de Maupassant brengt het harde leven van een beschermd opgevoede vrouw in het negentiende-eeuwse Normandië heel dichtbij. Ze ziet haar dromen in rook opgaan. 

Une vie is een doorvoeld, gefragmenteerd verslag van het leven van de jonge Jeanne, die gevolgd wordt vanaf haar idyllische plattelandsbestaan in Normandië met haar liefdevolle ouders en haar huwelijk in 1819, tot ver op het pad van het volwassen leven. De beschermd opgevoede Jeanne ontdekt gaandeweg hoe hard het leven is van een vrouw in de 19e eeuw. Al snel blijkt dat haar man Julien bijzonder vrekkig, grof en labiel is. Al haar hooggestemde idealen in het leven botsen met het hypocriete gedrag van de anderen. Jeanne ziet haar dromen in rook opgaan, wat de start inluidt van een rouwperiode om het verloren paradijs uit haar kindertijd.  

De Franse filmmaker Stéphane Brizé (La loi du marché) laat deze kostuumfilm voelen als een modern sociaal drama. Het diepgravend drama, met een fantastische rol voor Judith Chemla, won de Fipresci-persprijs op het Filmfestival van Venetië, waar de film in competitie draaide.

…zo subtiel en met schrijnende onderhuidse emoties als in Une vie zien we ze maar zelden…een verpletterend goede Judith Chemla…lyrisch gefilmd…schitterend ingetogen drama…hartverscheurend…intens voelbaar…Alles is doordacht en raak…perfecte dosering…Een subtiel juweel. (**** Het Parool)

…fraaie sensitieve karakterdrama…subliem getimed…haarscherp gemonteerd…rijke karakterschets…verdient alle lof. (**** De Volkskrant) 

...subtiel...als een ontdekkingstocht in de ziel van een vrouw. (**** Algemeen Dagblad)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z