Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

united_states_of_love_trailer_nl

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

United States of Love

De top van de Poolse actrices is gecast in deze ensemblefilm over vier vrouwen die lijden aan een gebrek aan liefde in postcommunistisch Polen. Winnaar Zilveren Beer voor beste scenario in Berlijn.  

Polen, 1990. Er waait een wind van verandering door het land in deze overgangsperiode na de val van de Berlijnse muur en vlak voordat de Sovjet-Unie implodeerde. Het kapitalisme klopt op de deur, waardoor de vier vrouwen in deze ensemblefilm kennismaken met westelijke import zoals VHS-cassettes, aerobicslessen en Whitney Houston-albums. 

De vrouwen proeven voor het eerst van vrijheid, maar zijn ook onzeker over hun toekomst. Ze besluiten om hun leven over een andere boeg te gooien en hun verlangens te vervullen. 

Maar de liefde lijkt een verloren spel, zo tonen deze vier verhalen, deels gebaseerd op de jeugdherinneringen van schrijver-regisseur Tomasz Wasilewski. Zijn vertellingen over onbeantwoorde liefde draaien onder andere rond Agata, die gevangen zit in een verstikkend huwelijk en een oogje heeft op een jonge katholieke priester, en om Iza, een ijzig schoolhoofd wier langdurige affaire met een getrouwde arts stopt nadat hij weduwnaar is geworden, waarna ze wanhopige pogingen onderneemt om hem terug te winnen. De vrouwen hebben daarbij allen te lijden onder de mislukte utopische politiek, economische problemen en religieus conservatisme. Het bijzondere camerawerk is van gevierde Roemeense New Wave-cameraman Oleg Mutu. 

...Zulke krachtig geschreven en indrukwekkend gespeelde vrouwenportretten zie je weinig... (**** NRC Handelsblad)

 ...voortreffelijk...vrijwel volmaakt evenwicht... (**** De Volkskrant)

 ...beklemmend drama... (**** Het Parool)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z