Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Van wie is het IJ, van wie is de stad?

Vijf jaar geleden opende EYE Filmmuseum er de deuren, sindsdien maakt het gebied rond de IJ-oevers een stormachtige ontwikkeling door. Documentairemaker Remy Vlek praat met direct betrokkenen, onder wie de overleden burgemeester Van der Laan, oud-wethouder Van Poelgeest en kunstenaar Aafke Steenhuis. Na afloop een Q&A met de regisseur en betrokkenen. 

Oud-wethouder Maarten van Poelgeest, wijlen Eberhard van der Laan en de kunstenaars Aafke Steenhuis, Sigrid van Essel en Bart Stuart laten zich uit over de recente ontwikkelingen aan het IJ. Wat vinden zij van de drukte, de publieke ruimte en de niet te stuiten ontwikkeling van het vastgoed in een stadsdeel vol sociale woningbouw? Er klinkt kritiek, maar er zijn ook verhalen over de schoonheid van de rivier die Noord en Zuid eindelijk verbindt.

Van wie is het IJ, van wie is de stad? was afgelopen november al te zien in EYE. Vanwege de grote belangstelling voor de toekomst van Mokum benoorden het IJ komt de film nog een keer terug. Op 23 februari organiseert De Groene Amsterdammer een debat met het thema "Van Wie is de Stad" in Pakhuis de Zwijger.

over de regisseur
Remy Vlek maakte in 2012 de documentaire Amsterdam, stad aan het IJ, die in première ging bij de opening van EYE Filmmuseum. Vlek regisseerde eerder al documentaires over Amsterdam-Noord en omgeving zoals Zomer in van der Pek (2007) en Ons dorp Den Ilp (2008). Vlek was lang werkzaam voor de Publiek Omroep, waarvoor hij meer dan vijftig documentaires regisseerde.

Klik hier voor de clip.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF

gratis (mogelijk toeslag)

10 rittenkaart (verkrijgbaar aan de balie)

€85,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie

€ 11,50

Eye society

€ 7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

€3,-

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 

Cineville

€ 8,-

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€19,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z