Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

vazante_officiele_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Vazante

Daniela Thomas maakte een verbluffend portret in zwart-wit van een Brazilië dat meestal buiten beeld blijft. Vazante is het verhaal van een grootgrondbezitter en slavenhouder anno 1820: na het overlijden van zijn vrouw in het kraambed, trouwt hij met de 12-jarige Beatriz. Het meisje groeit op in de zwarte slavengemeenschap en vindt haar weg in een harde wereld.

Slavenhouder António treurt niet lang om de dood van zijn vrouw en baby; al gauw maakt hij plannen om zijn rijkdom te vergroten en de toekomst van het landgoed veilig te stellen. Hij trouwt Beatriz, het minderjarige nichtje van zijn gestorven vrouw, met wie hij later nieuwe kinderen zal krijgen. Intussen vermaakt hij zich met slavin Feliciana, Beatriz beleeft haar eerste liefde met Feliciana’s zoon Virgilio.

Thomas’ portret van een onmetelijk land waarvan de natuurlijke rijkdom met harde hand ontgonnen wordt door middel van slavenarbeid is lyrisch en sociaal bewogen. De film toont niet alleen de heerszucht van het blanke patriarchaat maar ook de spanningen in de slavengemeenschap. Ook daar heerst een strijd om de macht, tussen rebellerende groepen en opzichters die met harde hand de wil van hun blanke meesters ten uitvoer brengen.

over de regisseur 

Regisseur Daniela Thomas (Rio de Janeiro, 1959) werkte als de assistent-regisseur van Walter Salles (Terra estrangeira, O primeiro dia) en is scenarioschrijver en theaterregisseur. Vazante is haar eerste lange speelfilm. Een van de drijfveren voor de film was Thomas’ fascinatie voor de worteling van het heden in het verleden. ‘Wie bepaalt ons doen en laten, onze cultuur, onze verlangens? Kunnen we ooit ontsnappen aan de krachten die onze levens bepalen en volkomen intuïtief handelen?’

...intrigerend en krachtig tijdsbeeld...sterke fysieke uitstraling... poëtisch... ontroerend...zo zag ik dit nog niet eerder. (**** De Filmkrant)

Stemmig...van een opvallend visuele schoonheid. (**** VPRO/Cinema.nl)  

...wonderschoon... (**** Het Parool)  

Bekijk deze film thuis op Picl, EYE's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z