Veille d'armes

Dat melodrama meer kan zijn dan een collage van smachtende blikken, hulpeloze gebaren en theatraal aangezet liefdesverdriet, culminerend in de dood of ander ongemak, demonstreert regisseur Jacques de Baroncelli. Het oorlogsdrama Veille d’armes is het geserreerde verhaal van een verboden liefde in militaire kringen, doorsneden met journaalbeelden uit de jaren twintig. Martin de Ruiter (piano) begeleidt met de Italiaanse percussionist Vincenzo Castellana.

De haven van Toulon: de marine is paraat, ieder moment kan een oorlog uitbreken. Jeanne de la Croix, getrouwd met een twintig jaar oudere officier, houdt zich schuil in het de cabine van de jonge luitenant d 'Artelles op wie ze smoorverliefd is. Bij een torpedering verliest d'Artelles het leven en komt Jeannes echtgenoot de la Croix voor de krijgsraad wegens plichtsverzuim. Bij wie ligt Jeannes loyaliteit?

Jacques de Baroncelli (1881-1951) – een van de meest productieve regisseurs uit de geschiedenis van de Franse vroege film – deed iets ongebruikelijks: hij doorsneed het verhaal met actuele beelden van marineschepen in de haven van Toulon en met opnamen van het carnaval. Realisme binnen melodrama: De Baroncelli’s journalistieke achtergrond sprak een woordje mee.

Componist en Cinema Concert-programmeur Martin de Ruiter begeleidt de voorstelling op de piano. Hij wordt bijgestaan door de Italiaanse percussionist Vincenzo Castellana.

 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€19,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie