Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Veille d'armes

Dat melodrama meer kan zijn dan een collage van smachtende blikken, hulpeloze gebaren en theatraal aangezet liefdesverdriet, culminerend in de dood of ander ongemak, demonstreert regisseur Jacques de Baroncelli. Het oorlogsdrama Veille d’armes is het geserreerde verhaal van een verboden liefde in militaire kringen, doorsneden met journaalbeelden uit de jaren twintig. Martin de Ruiter (piano) begeleidt met de Italiaanse percussionist Vincenzo Castellana.

De haven van Toulon: de marine is paraat, ieder moment kan een oorlog uitbreken. Jeanne de la Croix, getrouwd met een twintig jaar oudere officier, houdt zich schuil in het de cabine van de jonge luitenant d 'Artelles op wie ze smoorverliefd is. Bij een torpedering verliest d'Artelles het leven en komt Jeannes echtgenoot de la Croix voor de krijgsraad wegens plichtsverzuim. Bij wie ligt Jeannes loyaliteit?

Jacques de Baroncelli (1881-1951) – een van de meest productieve regisseurs uit de geschiedenis van de Franse vroege film – deed iets ongebruikelijks: hij doorsneed het verhaal met actuele beelden van marineschepen in de haven van Toulon en met opnamen van het carnaval. Realisme binnen melodrama: De Baroncelli’s journalistieke achtergrond sprak een woordje mee.

Componist en Cinema Concert-programmeur Martin de Ruiter begeleidt de voorstelling op de piano. Hij wordt bijgestaan door de Italiaanse percussionist Vincenzo Castellana.

 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z