Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

verdwijnen_-_officiele_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Verdwijnen

Na zijn speelfilmdebuut Kauwboy (2012) trok Boudewijn Koole de aandacht met de W.F. Hermans-verfilming Beyond Sleep (2016). Zijn derde speelfilm Verdwijnen is een ingehouden familiedrama rond Roos, die op bezoek gaat bij haar moeder en haar halfbroertje in Noorwegen. Met Rifka Lodeizen, Elsie de Brauw en Marcus Hanssen.

Roos (Rifka Lodeizen) wacht niet een al te hartelijke ontvangst; de relatie met haar moeder Louise (Elsie de Brauw) is altijd gespannen geweest en haar halfbroertje Bengt is ontstemd omdat Roos zo lang is weg geweest. Met Bengt raakt het ijs snel gebroken, maar Louise blijft afstandelijk, om niet te zeggen stekelig. Toch zet Roos alles op alles om haar moeder te bereiken. Ze heeft een goede reden: de dokters hebben haar verteld dat ze ongeneeslijk ziek is… Met hulp van een oude liefde lukt het Roos toenadering te vinden. 

over de regisseur

Boudewijn Koole (1965) maakte voor de tv enkele (jeugd)documentaires, waaronder Pierlala en In Belfast staat een muur. Zijn speelfilmdebuut Kauwboy won de prijs voor Beste Jeugdfilm en Beste Debuutfilm van het filmfestival Berlijn, naast tal van andere onderscheidingen. Beyond Sleep, de verfilming van W.F. Hermans’ roman Nooit meer slapen, kreeg een Gouden Kalf voor Beste Regisseur en Beste Muziek.

...adembenemend...Vrijwel alles is perfect: het subtiele acteerwerk, de sterke score, het prachtige camerawerk...de muzikale montage en het fraaie geluidsontwerp... (**** NRC Handelsblad)

 ...meester in subtiliteit...een van 's lands beste en interessantste filmers...uitmuntend...indrukwekkend... (**** De Volkskrant)

 ...rijke film...prachtrol van Rifka Lodeizen...Knap...sprekende beelden... (De Filmkrant)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 11,50

vriend**

€ 10,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€19,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z