Bekijk trailer

videodrome_trailer_david_cronenberg_ca_1982_-_digitale_eye_rerelease_2014

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Videodrome (16+)

Intelligente science-horror over het videobeeld als tumor van de samenleving. In deze vroege Cronenberg oefent een geheimzinnig videosignaal van tv-piraten een onheilspellende invloed uit op lichaam en geest van de kijker. De film geldt als profetische kritiek op de hedendaagse mediacultuur. Met James Woods en Deborah Harry.

Hallucinogene, kankerverwekkende televisieprogramma's staan centraal in deze ambitieuze Cronenberg. De directeur van een tv-station raakt geïntrigeerd door de uitzendingen met seks en geweld van kabelpiraat Videodrome. Hij krijgt verbijsterende hallucinaties en ontwikkelt een orgaan in zijn buik waarin videocassettes geplaatst kunnen worden. Intelligente science-horror over het videobeeld als tumor van de samenleving, met knappe effecten.
Met Videodrome begeeft Cronenberg zich voor het eerst exclusief op het gebied van massamedia en presenteert hij een visie op de oneindige beïnvloedbaarheid van het lichaam door de technologie. Videodrome is een onderzoek naar de gevaren van reality-televisie waarin stevige en ook profetische kritiek wordt geuit op de hedendaagse mediacultuur.

EYE brengt Videodrome opnieuw in roulatie in de landelijke theaters ter gelegenheid van de tentoonstelling David Cronenberg – The Exhibition, die te zien is van 22 juni t/m 14 september 2014.