Onderdeel van Where Do We Go Now?

Villa 69

Tragikomedie over een terminaal zieke, charmante architect wiens leventje wordt verstoord door de komst van zijn zus. Regisseur Ayten Amin weet aan het drama een luchthartige draai te geven. Amin maakt deel uit van een nieuwe generatie Arabische vrouwelijke filmregisseurs, wier werk nu in EYE is te zien.

De 62-jarige snobistische, maar toch charmante ladies man Hussein geniet ondanks zijn ziekte van zijn dagelijkse routine in zijn oude huis, waar hij een verscheidenheid aan de vrouwelijke bezoekers ontvangt. Zijn frustraties reageert hij af op zijn loyale verzorger, die drie weken weggaat en vervangen moet worden. Als Husseins zus en haar kleinzoon in zijn huis trekken om Hussein te verzorgen, wordt zijn leventje drastisch verstoord. Hij kan slecht tegen hun voortdurende inmenging in zijn levensstijl, en komt recht tegenover zijn zus te staan. Maar de wrijvingen dwingen hem wel om zijn ideeën over leven, liefde en familie opnieuw te onderzoeken, en zijn familieleden te waarderen voor wie ze zijn.

Ayten Amin is geboren in Alexandrië studeerde film aan de American University, Caïro en de Cinema Writers en Critics Association. Villa 69 is haar speelfilmdebuut.