• Visage
  • Visage
  • Visage
  • Visage
Bekijk trailer

visage_un_film_de_tsai_ming_liang_-_canne_2009

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Onderdeel van Tsai Ming-liang

Visage

Tsai Ming-liang nam Visage op tussen Leonardo da Vinci’s meesterwerken in het Louvre. Een Taiwanese regisseur reist naar Parijs om een film op te nemen over de Salomé-mythe. Tsai trekt de visuele trukendoos open met gestileerde verwijzingen naar de schilderkunst en Aziatische videoclips. Bij Tsai's VR-kunstwerk The Deserted draait Eye alle lange speelfilms van de Taiwanese regisseur.

Deze film van Tsai Ming-liang is een eerbetoon aan de nouvelle vague en François Truffaut in het bijzonder.

Net als Truffaut in La nuit américaine (1973) gaat Tsai in Visage uit van een film in een film: een Taiwanese regisseur (een rol van Tsai’s vaste acteur Lee Kang-sheng) neemt in het Louvre in Parijs zijn eigen versie van de Salomé-mythe op. Hoewel hij geen woord Frans of Engels spreekt, is hij er op gebrand om de rol van Herodes te geven aan de Franse acteur Jean-Pierre Léaud (Tsai’s jeugdidool sinds Truffauts Les 400 coups), zelfs al worstelt die met psychische problemen.

sensuele salomé

Het rouwproces om de dood van zijn moeder, die tijdens de opnamen overleed, verwerkt Tsai letterlijk in de film via zijn alter-ego Lee Khang-seng. Truffauts weduwe Fanny Ardant is te zien als Parijse producer en Laetitia Casta als sensuele Salomé die liedjes zingt in het Spaans en het Chinees. Jeanne Moreau en Nathalie Baye verschijnen in een bijrol. 

diepverzadigde kleuren

Tsai Ming-liang maakte Visage op uitnodiging van het Louvre. Zijn bijzondere visuele stijl – lange, verstilde shots, diepverzadigde kleuren en een spel met licht en donker – is ook in deze film duidelijk herkenbaar.

grootmeester in eye

Bij de presentatie van The Deserted, Tsai Ming-liang's eerste VR-productie, vertoont het filmmuseum alle lange speelfilms van de Taiwanese grootmeester nog een keer op het grote doek, van Rebels of the Neon God (1992) tot Your Face (2018). Tsai komt ook naar Eye voor een Masterclass bij zijn VR-debuut.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie