Wang Bing – China up close

Wang Bing is winnaar van de EYE Art & Film Prize 2017. Aan de hand van fragmenten uit Wang Bings enorme oeuvre praat oud-China-correspondent Bettine Vriesekoop over het China dat Wang laat zien. IFFR-filmprogrammeur Gerwin Tamsma, die Wang in Nederland introduceerde, spreekt over zijn benadering als cineast.

Special bij de tentoonstelling Hito Steyerl, Ben Rivers, Wang Bing - EYE Art & Film Prize

Wang Bing filmt China zoals we het zelden te zien krijgen. De geëngageerde filmmaker en beeldend kunstenaar volgt de veranderingen in de Chinese samenleving op de voet. Wangs monumentale films zijn vaak opgebouwd uit opvallend lange opnamen. Zo maakte hij een vijftien uur durende registratie van arbeiders in een kledingfabriek. Hij verblijft lang in sociaal-maatschappelijke groepen, van de staalindustrie tot de naaiateliers, en neemt ons daarin mee.

Zijn humane films laten zien welke gevolgen de grote omwentelingen hebben voor de Chinese arbeider en brengt China van binnenuit in beeld. Wang werkt vrijwel geheel zelfstandig, buiten de officiële kanalen om. Hoewel hij een uitgesproken politieke mening uitdraagt, dwingt Wang Bing zijn kijkers niet zijn visie te onderschrijven. Zijn prachtige en moedige werk biedt ruimte voor meerduidigheid.

Aan de hand van fragmenten uit Wang Bings enorme oeuvre praat oud-tafeltennisster, oud-China-correspondent en auteur Bettine Vriesekoop over het China dat Wang Bing laat zien. IFFR-filmprogrammeur Gerwin Tamsma, die Wang in Nederland introduceerde, spreekt over zijn benadering as cineast. Moderatie: Sacha Bronwasser

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie