Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

We Shall Overcome

Op deze Dodenherdenking speciale aandacht voor de twee grote politieke moorden in de VS in 1968: Robert Kennedy en Martin Luther King. Schrijver Stephan Sanders vertelt over Martin Luther King en Rein Jelle Terpstra over zijn film- en fotoproject over de blik van rouwend Amerika op de Funeral Train, de trein waarin het lichaam van Kennedy werd gereden New York naar Washington.  

Om 20.00 is er twee minuten stilte.

programma Martin Luther King

Bij Stephan Sanders' verhaal over Martin Luther King zijn fragmenten te zien van journaals: de onlusten na de moord op King, en King die een eredoctoraat van de UvA krijgt, in aanwezigheid van koningin Juliana.

Verder fragmenten uit een film van visueel antropoloog Leonard Henny. De fragmenten zijn afkomstig uit zijn onvoltooide documentaire, die na zijn overlijden is opgenomen in EYE-collectie. Peace Pickets Arested for Disturbing the Peace: Joan Baez leidt een vredesdemonstratie (een sit-in) en spreekt en zingt over geweldloos verzet tegen de dienstplicht voor de Vietnamoorlog.

Daarna is er een fragment te zien van King die Baez opzoekt in de Santa Rita-gevangenis waar ze vanwege die demonstratie vastzit.

programma Robert Kennedy

Senator Robert F. Kennedy werd na zijn dood vanuit New York City naar Washington D.C. vervoerd, in de zogeheten ‘Funeral Train’. Vanuit deze trein heeft fotograaf Paul Fusco zijn beroemde fotoserie gemaakt van rouwende omstanders langs de spoorlijn.

Beeldend kunstenaar Rein Jelle Terpstra laat de ‘tegenblik' zien, met de voorpremière van een korte film die is samengesteld uit snapshots, 8mm home movies en geluidsfragmenten, opgenomen door omstanders die langs het spoor stonden, op 8 juni 1968.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€16,50

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z