Weather Report

Bij de internationale Klimaatconferentie in Parijs (30 november t/m 11 december) programmeert EYE on Art in samenwerking met Sonic Acts een special met films uit eigen collectie, nieuw werk van kunstenaars die deelnemen aan het researchproject Dark Ecology en een lezing. Verbindende factor in dit filmisch weerbericht: klimaatverandering, nu vanuit het idee van ‘Dark Ecology’.

Een klimaatakkoord heeft met meer van doen dan het bewaken van de CO2-uitstoot. Het is noodzakelijk om de relatie tussen mens en wereld radicaal te herdefiniëren. Wie echt ecologisch denkt stelt de mens niet langer in het middelpunt maar denkt voorbij de tegenstelling tussen 'groene natuur' (goed en mooi), en vervuilende cultuur.

Het project Dark Ecology is geïnitieerd door Sonic Acts, in samenwerking met curator Hilde Methi en partners in de subarctische Barentsz-regio. Hierin onderzoeken kunstenaars en theoretici hoe mens, natuur, cultuur, economie, politiek, industrie en technologie onlosmakelijk verbonden zijn.

Ecologie is niet 'schoon' en 'groen', ze is eerder ‘dark’ – behoorlijk duister. De ontwikkelingen in de Barentsz-regio zijn uitgangspunt; hier zijn de gevolgen van klimaatverandering al lang zichtbaar, wordt op grote schaal economisch gespeculeerd met verdere opwarming van de aarde en staat de natuur onder druk. De term 'Dark Ecology' is geleend van Timothy Morton wiens ideeën een inspiratiebron zijn.

Tijdens de avond in EYE tonen kunstenaars films waarin het klimaat centraal staat; ook zijn er thematisch gerelateerde films te zien uit de EYE-collectie. De voertaal is Engels.

Klik hier voor meer informatie.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie