Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Weather Report

Bij de internationale Klimaatconferentie in Parijs (30 november t/m 11 december) programmeert EYE on Art in samenwerking met Sonic Acts een special met films uit eigen collectie, nieuw werk van kunstenaars die deelnemen aan het researchproject Dark Ecology en een lezing. Verbindende factor in dit filmisch weerbericht: klimaatverandering, nu vanuit het idee van ‘Dark Ecology’.

Een klimaatakkoord heeft met meer van doen dan het bewaken van de CO2-uitstoot. Het is noodzakelijk om de relatie tussen mens en wereld radicaal te herdefiniëren. Wie echt ecologisch denkt stelt de mens niet langer in het middelpunt maar denkt voorbij de tegenstelling tussen 'groene natuur' (goed en mooi), en vervuilende cultuur.

Het project Dark Ecology is geïnitieerd door Sonic Acts, in samenwerking met curator Hilde Methi en partners in de subarctische Barentsz-regio. Hierin onderzoeken kunstenaars en theoretici hoe mens, natuur, cultuur, economie, politiek, industrie en technologie onlosmakelijk verbonden zijn.

Ecologie is niet 'schoon' en 'groen', ze is eerder ‘dark’ – behoorlijk duister. De ontwikkelingen in de Barentsz-regio zijn uitgangspunt; hier zijn de gevolgen van klimaatverandering al lang zichtbaar, wordt op grote schaal economisch gespeculeerd met verdere opwarming van de aarde en staat de natuur onder druk. De term 'Dark Ecology' is geleend van Timothy Morton wiens ideeën een inspiratiebron zijn.

Tijdens de avond in EYE tonen kunstenaars films waarin het klimaat centraal staat; ook zijn er thematisch gerelateerde films te zien uit de EYE-collectie. De voertaal is Engels.

Klik hier voor meer informatie.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z