Bekijk trailer

west_side_story_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

West Side Story

De musical West Side Story ging in 1957 in première op Broadway en werd in 1961 verfilmd met Rita Moreno en Natalie Wood in de hoofdrollen. De wereldberoemde Hollywood-musical is nu te zien in EYE, twee dagen na opvoering van de musicalscore door het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

West Side Story – over de clash tussen rivaliserende bendes uit New York’s East en West Side – groeide uit tot een van de grote Hollywood-musicals, vooral door de songs van Stephen Sondheim en de muziek van Leonard Bernstein. De film sleepte maar liefst tien Oscars in de wacht, waaronder die voor beste film, beste bijrollen en beste camerawerk. De choreografie van Jerome Robbins kreeg een speciale Oscar.

Robert Wises adaptatie van Shakespeares beroemde toneelstuk Romeo en Julia is een schildering in zang en dans van de strijd tussen de Puertoricaanse immigrantenjongeren van The Sharks en de New Yorkse The Jets. Actrices Rita Moreno en Natalie Wood schitteren als elkaars rivalen en de muziek van Leonard Bernstein – gedeeltelijk geschreven in een afwijkende vijfkwartsmaat – geeft  de film wervelende vaart. Songs als ‘Maria’, ‘Tonight’, ‘America’ en ‘I Feel Pretty’ werden wereldhits.

meer info

West Side Story is opgenomen in de Top 100 (nr. 41) van allerbeste films aller tijden van het American Film Institute. De film is gerestaureerd, waardoor de indrukwekkende breedbeeldopnamen en felle kleuren weer tot hun recht komen.

Dit programma komt tot stand i.s.m. Horizon, een serie van het Concertgebouworkest. Zie www.concertgebouworkest.nl/nl/horizon

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie