• Westworld
  • Westworld
  • Westworld
Bekijk trailer

westworld_1973_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van The Man Machine

Westworld

In een themapark van de toekomst kiezen twee vakantiegangers voor een wild-westavontuur. Na een computerstoring worden ze gestalkt door een op hol geslagen en niet te stoppen robot-‘gunslinger’. Yul Brynner zet een angstaanjagende robot neer. 

Het themapark Westworld wordt bevolkt door robots die wetenschappelijk zijn geprogrammeerd om te bewegen, te praten en zelfs te bloeden als mensen. 

Voor de meeste mensen vormt een bezoekje aan Westworld een prachtig excuus om hun meest primitieve lusten en instincten bot te vieren. Maar als de wetenschappers in het controlecentrum door een defect de controle over de robots hebben verloren, worden de kogels van The Gunslinger (Yul Brynner) echt dodelijk. ‘Draw!’ roept The Gunslinger met een boosaardig glimlachje. ‘Trek je revolver!’, en vanaf dat moment kan de actie voluit losbarsten.

hbo-televisieserie

Deze sf-thriller van Michael Crichton (Jurassic Park, The Andromeda Strain) was een grote hit in de jaren 70, en heeft vandaag een nog grotere bekendheid dan bij zijn release, dankzij de recente gelijknamige HBO-televisieserie met Ed Harris, een filosofische Anthony Hopkins en spectaculaire plotwendingen.

lezing

Op 30 oktober houdt Frank Mehring, werkzaam bij de vakgroep Amerikastudies van de Radboud Universiteit Nijmegen, bij de voorstelling de Engelstalige filmlezing 'The Sonic DNA of Westworld or: How We Are Lured to Love Intelligent Machines'. 

Centrale vraag: zijn mensmachines dienaren van de mens of komen ze in opstand tegen hun makers? Bereiden Silicon Valley en Hollywood het wereldwijde filmpubliek voor om de mensmachine als een onafhankelijke soort te accepteren en te omarmen?