• Westworld
  • Westworld
  • Westworld
Bekijk trailer

westworld_1973_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Onderdeel van The Man Machine

Westworld

In een themapark van de toekomst kiezen twee vakantiegangers voor een wild-westavontuur. Na een computerstoring worden ze gestalkt door een op hol geslagen en niet te stoppen robot-‘gunslinger’. Yul Brynner zet een angstaanjagende robot neer. 

Het themapark Westworld wordt bevolkt door robots die wetenschappelijk zijn geprogrammeerd om te bewegen, te praten en zelfs te bloeden als mensen. 

Voor de meeste mensen vormt een bezoekje aan Westworld een prachtig excuus om hun meest primitieve lusten en instincten bot te vieren. Maar als de wetenschappers in het controlecentrum door een defect de controle over de robots hebben verloren, worden de kogels van The Gunslinger (Yul Brynner) echt dodelijk. ‘Draw!’ roept The Gunslinger met een boosaardig glimlachje. ‘Trek je revolver!’, en vanaf dat moment kan de actie voluit losbarsten.

hbo-televisieserie

Deze sf-thriller van Michael Crichton (Jurassic Park, The Andromeda Strain) was een grote hit in de jaren 70, en heeft vandaag een nog grotere bekendheid dan bij zijn release, dankzij de recente gelijknamige HBO-televisieserie met Ed Harris, een filosofische Anthony Hopkins en spectaculaire plotwendingen.

lezing

Op 30 oktober houdt Frank Mehring, werkzaam bij de vakgroep Amerikastudies van de Radboud Universiteit Nijmegen, bij de voorstelling de Engelstalige filmlezing 'The Sonic DNA of Westworld or: How We Are Lured to Love Intelligent Machines'. 

Centrale vraag: zijn mensmachines dienaren van de mens of komen ze in opstand tegen hun makers? Bereiden Silicon Valley en Hollywood het wereldwijde filmpubliek voor om de mensmachine als een onafhankelijke soort te accepteren en te omarmen?

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie