• What Time is it There?
  • What Time is it There?
  • What Time is it There?
  • What Time is it There?
  • What Time is it There?
Bekijk trailer

what_time_is_it_there_2001_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Onderdeel van Tsai Ming-liang

What Time Is It There?

De jonge horlogeverkoper Hsiao Kang uit Taipei is met z’n gedachten bij een leuk meisje; zij is naar Parijs vertrokken, hij blijft in Taipei voor de begrafenis van z’n vader. Tsai Ming-liangs vijfde speelfilm is een licht absurde, tragikomische bespiegeling over liefde, rouw en de cinema als tijdmachine. Bij Tsai's VR-kunstwerk The Deserted draait Eye alle lange speelfilms van de Taiwanese regisseur.

Om denkbeeldig in Parijs te geraken, zet de eenzame Hsiao Kang alle klokken in Taipei op Parijse tijd en kijkt hij naar François Truffauts debuutfilm, het tot klassieker uitgegroeide Les quatre cent coups (1959).

Brengt hij zijn droommeisje daarmee dichterbij? Die vraag valt nauwelijks te beantwoorden, wel leert Hsiao Kang – gespeeld door Tsai’s vaste acteur Lee Kang-sheng – Parijs kennen uit de film. Met Antoine Doinel, gespeeld door de piepjonge Jean-Pierre Léaud, dwaalt hij een dag lang door de straten van de Franse hoofdstad, even doelloos en verloren als Doinel, Truffauts alter ego.

lichte touch

De tijd en de filmgeschiedenis zijn hulpmiddelen om bij het object van verlangen te komen, dat tegelijkertijd toch onbereikbaar is. Ook de plotselinge dood van de vader markeert het bestaan als tijdreis: Hsiao Kang en zijn moeder voltrekken alle rituelen die nodig zijn om de gestorvene over te laten gaan naar een ander bestaan.

Truffauts talent om zware thema’s met lichte touch te benaderen, lijkt zijn sporen te hebben nagelaten; What Time Is It There? is opmerkelijk lichter van toon dan Tsai’s trilogie Vive l’amour (1994), The River (1997) en The Hole (1998).

grootmeester in eye

Bij de presentatie van The Deserted, Tsai Ming-liang's eerste VR-productie, vertoont het filmmuseum alle lange speelfilms van de Taiwanese grootmeester nog een keer op het grote doek, van Rebels of the Neon God (1992) tot Your Face (2018). Tsai komt ook naar Eye voor een Masterclass bij zijn VR-debuut.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie