Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

woodstock_officiele_trailer_18_augustus_eenmalig_in_de_bioscoop

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Woodstock

Ongelooflijk, maar waar: zondag 18 augustus is het precies vijftig jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock van start ging op een drassig weiland bij Bethel, New York. Warner Bros. brengt de Oscar-winnende muziekdocumentaire van Michael Wadleigh eenmalig terug in de Nederlandse bioscoop, in de drie kwartier langer durende director’s cut (met pauze). Wees erbij in de grote zaal van Eye!

Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het ‘Three Days of Peace and Music’ waarbij ruim vierhonderdduizend mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez en Crosby, Stills & Nash.

speciale vertoning

Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 in de bioscoop te zien was en bekroond werd met een Oscar© in de categorie Beste Documentaire.

Om een halve eeuw Woodstock te vieren brengt Warner Bros. Pictures Wadleighs documentaire eenmalig terug in de Nederlandse bioscoop voor een speciale vertoning. Speciaal, want wat je te zien en te horen krijgt is de director’s cut: de 35 minuten langere versie met nieuwe unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk veel muziek.

wees erbij: laatste kans

De vertoning op 18 augustus volgt op een eerste vertoning tijdens het driedaagse muziekfestival Lowlands in Biddinghuizen, zaterdag 17 augustus 2019 (uitverkocht). De dag daarna, zondag 18 augustus, is Wadleighs kleurrijke verslag van de laatste grote hippie gathering aller tijden eenmalig te zien in bioscopen door het hele land.

...nog niets aan impact verloren...nog steeds een verpletterende indruk...fabuleuze optredens...de kijker naar binnen wordt gezogen in een walhalla van muziek, liefde en vrede.  (***** Algemeen Dagblad)

…De indrukwekkendste vijftien minuten die je dit jaar in de bioscoop zult zien…een grote utopische schoonheid… (**** NRC Handelsblad)

...Onverminderd meeslepend....perfect om je helemaal in Woodstock onder te dompelen. Na afloop kun je  je een beetje voorstellen hoe het destijds voor veel bezoekers moet zijn  geweest...verbluffend dicht op de huid...Thelma Schoonmaker hield er een Oscarnominatie aan over, en die prijs had ze ook moeten krijgen. Magnifiek, hoe Schoonmaker en haar co-editors...je gelijktijdig naar verschillende bandleden laten kijken. Hoe ze uit concertregistraties visuele poëzie smeden en de film laten kolken op de stuwkracht van de muziek...Ontwapenend...een pareltje... (De Volkskrant)

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z