Workshop Celluloid (6-12 jaar)

Hoe kleurden de eerste filmmakers hun films? Dat kan je zelf ontdekken, door mee te doen aan de workshop Celluloid in de kerstvakantie. Je krijgt na afloop je eigen kleurenfilm mee naar huis.

Trek je overjas aan, kijk door de loep en geef kleur aan oude filmbeelden. Vroeger, aan het begin van de vorige eeuw, was kleurenfilm nog niet zo vanzelfsprekend als nu. Er werd druk geëxperimenteerd met kleuren in de film en het was heel spannend.   

Je krijgt eerst een korte rondleiding door de tentoonstelling en gaat vervolgens in de workshop spelen met kleur op echte oude filmstroken. Zo zie je hoe een oude film er vroeger uit zag, hoe film opgebouwd is uit allemaal losse beelden en kan je samen met andere laboranten je lievelingskleuren geven aan de beelden. Experimenteer met alle kleuren van de regenboog, flits flats door elkaar of werk heel precies zoals in het echt. Je krijgt na afloop je eigen kleurenfilm mee naar huis.

Volwassenen zijn ook van harte welkom. Je ouders, opa’s en oma’s, ooms, tantes, buurvrouwen, en buurmannen…. iedereen mag mee doen vanaf 6-100 jaar.

Kind 6-12 jaar | €10,-
Volwassene | €10,-