Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Xixiangji

Het was de eerste Chinese film met een vrouw in een hoofdrol en de eerste Chinese kostuumfilm. Xixiangji – in Nederland uitgebracht als De roos van Pushui – is historisch liefdesverhaal en avonturenfilm in een, doorspekt met spectaculaire martial arts-scènes. Live begeleiding met saxen, klarinetten, gitaren en zang door Oene van Geel, Anton Goudsmit en Mete Erker.

China ten tijde van de Tang-dynastie. Student Zhang Gong trekt naar de stad voor het keizerlijk examen als ambtenaar en wordt onderweg verliefd op de betoverende schoonheid Cui Yingying, dochter van een minister. De familie is in rouw, de minister is net overleden. Intussen rukt rebellenleider Sun Feihu op om de onbeschermde Yingying te roven – Zhang Gong treedt in het strijdperk om zijn grote liefde te verdedigen met inzet van list en krijgskunde.  

De Nederlandse Filmliga vertoonde dit martial arts- slash kostuumdrama slash love story slash literatuurverfilming als De roos van Pu Chui. De spectaculaire vechtscènes waren destijds - de jaren dertig - nog zelden vertoond op film, in China was Xixiangji de voorbode van een reeks vroege wuxiapian-films.

Drie grote namen uit de Nederlandse geïmproviseerde-muziekscene begeleiden de voorstelling: winnaar van de prestigieuze Boy Edgar-prijs Oene van Geel (altviool, zang, percussie), Boy Edgar-prijswinnaar Anton Goudsmit (gitaren) en Mete Erker brengt saxen en klarinetten mee.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF

gratis (mogelijk toeslag)

10 rittenkaart (verkrijgbaar aan de balie)

€85,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie

€ 11,50

Eye society

€ 7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

€3,-

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 

Cineville

€ 8,-

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€19,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z