Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

eye_xtended_laurie_anderson_-_the_chalkroom_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Xtended: Chalkroom

Terwijl Laurie Anderson zachtjes tegen je praat, overstijg je moeiteloos de beperkingen van ruimte en zwaartekracht. In Chalkroom – uitgeroepen tot de beste VR Experience van het filmfestival Venetië 2017 - dwaal je door acht interactieve kamers vol poëzie, een overweldigende ruimte van woorden, verhalen en tekeningen. Derde aflevering van Xtended, het virtual reality-programma van Eye.

Het was Andersons grote droom: een ruimte maken waar de bezoeker, bevrijd van zoiets beperkends als de zwaartekracht, door een universum beweegt vol verhalen en geluiden.

In haar eerste VR-productie - een samenwerking met de Taiwanese mediakunstenaar Hsin-Chien Huang - fluistert Anderson het publiek woorden in het oor; woorden die gestalte krijgen in de ruimte, verkruimelen en zich weer opnieuw vormen, net zoals de geheimzinnige tekens, songteksten en tekeningen op de zwarte muren.

bevrijdende technologie

In Chalkroom vlieg en glij je met VR-bril en handels gewichtloos door een wonderlijk universum vol vrije associaties. VR is de technologie die performer, zanger, beeldend kunstenaar en uitvinder Laurie Anderson past als een handschoen. ‘Het is een droom die werkelijkheid wordt’, zei Anderson tegen The Washington Post. ‘VR heeft betrekking op alles wat voor me ogen stond in de dingen die ik gemaakt heb, in de muziek, beeldhouwen of film: volkomen gewichtloos zijn.’

De VR experience duurt 15 minuten, kaartjes worden is een slot van een uur verkocht. De bezoekers worden naar binnengebracht in volgorde van aankomst. In de tussentijd kunt u de film Hidden Inside Mountains van Laurie Anderson bekijken.

Tijdens de opstelling van de installatie in Eye zal de kunstenaar een artist talk geven; in het zaalprogramma is een aantal vroege korte performancefilms te zien naast de lange producties Home of the Brave: A Film by Laurie Anderson (1986) en Heart of a Dog (2015), Andersons documentaire over haar overleden hond Lolabelle.

Cineville is, indien niet uitverkocht, geldig aan de balie.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z