Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Xtended: My Name is Peter Stillman

New York, middenin de nacht. Bij detectiveschrijver Daniel Quinn gaat de telefoon. Peter Stillman aan de lijn. ‘Bent u Paul Auster van Auster Detective Agency?’ Daarna is het verwarring troef in deze enerverende VR-ervaring, geïnspireerd op Paul Austers debuutroman City of Glass uit The New York Trilogy. Eerste werk uit Xtended, het nieuwe virtual reality-programma van EYE.

De vier minuten durende VR-productie is een combinatie van handgetekende animatie en de nieuwste technologie. We worden het verhaal binnen getrokken van een detectiveschrijver die in een échte thriller belandt. Een thriller waarin typische thema’s uit de roman van Paul Auster zijn verwerkt, en waarin de erfenis doorklinkt van Kafka en Hitchcock.

Kaartjes voor de VR-belevenis kosten €2,50.

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

geheimzinnige beller

Wie de Oculus Rift headset opzet neemt deel aan het gevoel van desoriëntatie, vervreemding en identiteitsverwarring dat Austers hoofdpersonen – altijd grotestadsbewoners – kwelt. We bevinden ons niet in het huis van Quinn, maar in dat van de geheimzinnige beller, Peter Stillman, die ons zijn duistere verleden inleidt. Maar is Stillman wel Stillman? Of is hij de spiegel van onszelf – wij, die zijn bewegingen beïnvloeden?

De experience werd ontwikkeld bij de theaterbewerking van City of Glass (2017), het eerste deel van Paul Austers The New York Trilogy (1986). City of Glass verwoordt al de VR-ervaring, het in de huid van iemand anders kruipen: 'To remember what it feels like to wear other people's clothes. To begin with that, I think. (...)  And the strange sense I would have of climbing into his skin.'

Paul Auster in EYE

Bij de VR-bewerking van Austers debuutroman vertoont EYE drie films van de hand van Paul Auster, een groot filmliefhebber en een schrijver die zich laat inspireren door cinematografische technieken. Te zien zijn Smoke (1 en 9 april); The Inner Life of Martin Frost (2 en 6 april) en Blue in the Face (3 en 8 april). Op 3 april is er een lezing van Jason Wood over Paul Auster als auteur, filmmaker, scriptschrijver voor theater en VR.

Virtual reality door 59 Productions, www.59productions.co.uk, in opdracht van The Space
Partner van Xtended: Beam Systems

   

Cinevillepas alleen geldig aan de kassa, reserveren is niet mogelijk.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 14 maart 2019 en donderdag 4 april 2019 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€19,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z