Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

you_were_never_really_here_nl

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

You Were Never Really Here

Beklemmende thriller met een griezelig intense Joaquin Phoenix als afgestompte huurmoordenaar, die uiteindelijk diep weet te ontroeren. De briljant gefilmde mentale trip van Lynne Ramsay (We Need to Talk About Kevin) won de prijs voor Beste Acteur en Beste Scenario op het Filmfestival van Cannes.

Joe is een oorlogsveteraan die zijn gevoel heeft uitgeschakeld en als een schaduw door het leven gaat. In dienst van een bevriende privé-detective krijgt hij de opdracht om de vermiste minderjarige dochter van een bekende politicus op te sporen. Wanneer hij haar redt uit een bordeel in Manhattan - zijn vaste wapengerei: een rol ducttape en een hamer - raakt hij verstrikt in een wereld van corruptie. Hij ontketent donkere krachten en een golf van extreem geweld, die Ramsey vaak vakkundig buiten beeld houdt - met extra groot effect op de kijker. Ze laat You Were Never Really Here eerder in een hypnotische droomsfeer baden.

Aan de oppervlakte lijkt You Were Never Really Here een variant op Taxi Driver en Oldboy. Maar Ramsay gebruikt de codes van het geweldsgenre voor een diepgravende mentale trip door de getraumatiseerde hersenpan van Joe. De soundtrack van Radiohead-gitarist Jonny Greenwood, die eery strijkers mengt met gortdroge beats, verhogen het uiterst beklemmende gevoel. Door Joe's fysieke nabijheid weet hij uiteindelijk diep te ontroeren. Lynne Ramsay is erin geslaagd om een gewelddadig monster, die letterlijk is getekend door het leven, menselijk te maken.

...griezelig goede, intense rol...op magistrale wijze...spectaculair nauwkeurig verbeeld...op het scherp van de snede... (***** De Volkskrant)

Oscarwaardig...spannend...genuanceerd...Regisseur en hoofdrolspeler blijken in deze onvergetelijke film een perfecte match...Een gouden combinatie... (***** De Telegraaf)

Messcherp...meesterwerk...zinderend... (***** Trouw)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z