Zeven kleine criminelen

Zeven twaalfjarigen bedenken een plan om aan geld te komen in deze avontuurlijke en meeslepende heist-serie over de waarde van familie en vriendschap. Met rollen voor onder anderen Theo Maassen, Marie Louise Stheins, Anniek Pheifer en Maria Kraakman. Unieke vertoning: alle acht afleveringen van de voor tv gemaakte serie zijn in Eye achter elkaar te zien op het grote doek.

In een stadje aan de kust bereiden zeven kinderen tijdens hun zomervakantie een bankoverval voor. Het brein achter het plan is Raffie. Hij heeft dringend geld nodig om te voorkomen dat hij met zijn oma en kleine broertje Luc door een fikse huurachterstand uit huis wordt gezet. Raffie brengt een bont gezelschap kinderen bij elkaar.

beresterke bokser

Naast zijn twee vrienden, de beresterke bokser Boaz en de charmante womanizer Wahid, vult Raffie het team aan met Dulles, een stotterende lange slungel. Ook komt Pico aan boord, een eigenaardig en stug meisje dat robots kan bouwen. Onverwachts doet Koen mee, de ietwat luie stiefzoon van de bankdirecteur (Theo Maassen). En ten slotte is daar de kleine Tomec, de ogen en oren van de buurt.

gouden kalf

Regisseur Rob Lücker won met zijn korte film Das Wad een Gouden Kalf voor Beste Korte Film. Ook regisseerde hij de absurde komedieserie Rundfunk. Chris Westendorp & Jaap-Peter Enderlé schreven de scenarios; zij waren ook verantwoordelijk voor het script van de film Jongens, waarmee ze een Emmy-nominatie in de wacht sleepten.

Zeven kleine criminelen is een VPRO-jeugdserie geproduceerd door Pupkin. De afleveringen (8 x 25') zijn vanaf zondag 17 maart te zien op Zapp NPO 3 (18.30).

Alle acht de afleveringen zijn achter elkaar te zien in Eye, de totale duur is 200 minuten. Er is een pauze van 45 minuten van 12.15 tot 13.00 uur. Na afloop is er een Q&A met de cast en crew van de serie, de duur daarvan is ongeveer 20 minuten.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie