Bekijk trailer

les_uns_et_les_autres_trailer_-_nederlands_ondertiteld

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl

Les uns et les autres

Claude Lelouchs doorleefd portret van de belevenissen van vier muzikale families voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog maakte bij verschijning in 1981 grote indruk, vooral door de finale met de wervelende choreografie bij Maurice Ravels Boléro. Digitale restauratie (2K).

Les uns et les autres volgt de levens van vier muzikale stellen en hun kinderen tussen 1936 en 1980. De muziek is wat de personages – werkzaam in de jazz, het variété, de klassieke muziek en het ballet – verbindt, ondanks de grote verschillen in levensloop.

De liefde voor de muziek brengt alle personages bij elkaar in de wervelende finale, met een door Maurice Béjart gechoreografeerde opvoering van Ravels Boléro. 

levenslust

Les uns et les autres, met James Caan, Fanny Ardant en Geraldine Chaplin in de hoofdrollen, is een van muziek, dans en levenslust vervulde historische sage die ons van de politiek roerige jaren dertig via de Tweede Wereldoorlog en de Algerijnse oorlog naar het heden brengt.

De film ademt muziek, de dialogen zijn beperkt; de dramatische kracht van Lelouchs ode aan het leven rust voor een belangrijk deel op de tijdens het draaien opgenomen score van Michel Legrand en Francis Lai.

César-nominates

Claude Lelouch (1937) kreeg voor zijn 22ste speelfilm maar liefst vier nominaties voor een César, het Franse equivalent van de Oscars. Les uns et les autres werd geselecteerd voor het competitieprogramma van het Cannes Film Festival en werd onderscheiden met de Technische Grote Prijs (beste geluid). 

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

Landelijke vertoningen

Nijmegen, Filmhuis O42, online kaartverkoop, https://filmhuiso42.nl/