Skip to content
NLEN
In een still uit Saodat Ismailova's Two Horizons komen twee heuveltoppen voor in een nachtblauw landschap, één vooraan en één verder naar achteren. Een stralende ster staat recht boven de heuvel die het verst naar achteren ligt.

Saodat Ismailova

18 000 Worlds

21 januari — 4 juni 2023
In haar eerste overzichtstentoonstelling 18,000 Worlds neemt Saodat Ismailova je mee naar de verborgen wereld van mythen en rituelen in Centraal-Azië.
Lees meer
In een impressionistisch zwart-witbeeld dat in virtual reality is opgebouwd, wordt een aantal vrouwen, van alle leeftijden en allemaal gekleed in grote laat-Victoriaanse jurken, afgebeeld terwijl ze rondzweven in een ruimte met als achtergrond oude beelden van stadswoningen (campagnebeeld Walzer (Leo Erken & Frieda Gustavs, NL 2022))

VR, films & talks Xtended

Virtual reality van kunstenaars en filmmakers

Xtended presenteert werk van kunstenaars en filmmakers die de VR-ervaring tot uitgangspunt maken voor een andere, prikkelende blik op de wereld.
Lees meer
Twee protesterende vrouwen staan ​​omsingeld door politieagenten met helmen, ze lijken te schreeuwen, één heeft haar eerste in de lucht (campagnebeeld Meet the Archive 2023)

Verborgen schatten uit de Eye-collectie Meet the Archive 2023

3 juni 2023
Curatoren en restauratoren van Eye presenteren hun nieuwste ontdekkingen, onder andere van Cinemien en het archief van producent Matthijs van Heijingen. Gratis toegang.
Lees meer
Film Catcher (vaste presentatie) (© Jordi Wallenburg)

Vaste presentatie

De mooiste cinema-apparaten uit onze collectie

De mooiste cinema-apparaten uit onze collectie zie je in het panorama.
Lees meer